1 corona besmetting in Australië en miljoenen mensen in lockdown

Bij de meeste Europese landen komen er dagelijks duizenden besmettingen tot stand. Toch is dit bij veel landen buiten Europa niet aan de orde. Zo is er onder andere in Nieuw-Zeeland en Australië nauwelijks sprake van corona. Op het moment dat er wel een besmetting wordt ontdekt, wordt er direct ingegrepen.

Een beveiliger besmet met corona en een hele deelstaat in lockdown

In Western Australia is er dit weekend een beveiliger positief getest op corona. Toen dit bekend werd, is gelijk de hele deelstaat voor vijf dagen in lockdown gezet. De reden dat de hele deelstaat in lockdown gaat, is omdat de desbetreffende bewaker op diverse plekken is geweest. Naast de lockdown is er ook direct een bron- en contactonderzoek in werking gezet. 

corona in Australie

Niemand mag het huis uit tenzij er sprake is van nood

De 2 miljoen mensen die nu in lockdown zijn mogen alleen het huis uit wanneer er sprake is van een noodsituatie. Na vijf dagen wordt er gekeken of er ook anderen besmet zijn geraakt met corona. Wanneer dit niet het geval blijkt te zijn, mag iedereen weer uit de lockdown. Als er meer mensen besmet zijn geraakt met corona wordt de lockdown verlengd. 

De scholen zijn dicht

De scholen en cafés blijven tijdens de lockdown gesloten. Naast deze branches moeten bedrijven in andere branches ook de deuren sluiten. Zo zijn de kappers, sportscholen en nagelsalons op dit moment ook dicht. 

corona

Opmerkelijk aan de lockdown in Australië is dat ook de kerken dicht gaan. In Nederland is dit niet aan de orde omdat het in de grondwet anders staat vermeld. Bij een uitvaart mogen op dit moment niet meer dan 10 mensen aanwezig zijn en bruiloften zijn nu verboden. 

Voornamelijk door de directe aanpak in Australië vallen de aantal besmettingen in het land behoorlijk mee. 

Het aantal corona besmettingen in Nederland

Terwijl men zich in Australië zorgen maakt om een enkele besmetting, komen er in Nederland dagelijks duizenden corona besmettingen tot stand. Op dit moment is het aantal besmettingen wel flink aan het dalen en ligt het aantal nieuwe besmettingen 20% lager dan het weekgemiddelde. Als het aantal besmettingen in ons land blijft dalen, is de kans groot dat de avondklok in week 6 verdwijnt. Echter, of dit daadwerkelijk gaat gebeuren wordt bekend gemaakt tijdens de eerstvolgende persconferentie.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie