124 bedrijven overtreden coronaregels en moeten hierdoor op slot

Het coronavirus zorgt voor veel beperkingen bij ondernemers. Door deze beperkingen lopen ondernemers in verschillende sectoren veel geld mis. Niet elke ondernemer is het hiermee eens en een aantal van hen besluiten dan ook om zich niet aan de maatregelen te houden. Een groot gedeelte van deze ondernemers komt er mee weg. Echter, niet elke ondernemer heeft evenveel geluk. Zo zijn er sinds het begin van de coronacrisis 124 bedrijven die de deuren moesten sluiten omdat zij de maatregelen niet naleefden.  

Bij welke sectoren komt het veel voor?

Er zijn een aantal sectoren waarbij het aanzienlijk vaker voorkomt dat de coronamaatregelen niet worden nageleefd. Zo bestaat het grootste gedeelte van de bedrijven die deuren moesten sluiten uit horecagelegenheden, sportscholen avondwinkels. De reden van sluiten had in de meeste gevallen te maken met dat de afstand continu niet gewaarborgd werd. 

De eerste waarschuwingen worden genegeerd

Een sluiting van een zaak komt niet zomaar voor. In de meeste gevallen krijgen bedrijven eerst waarschuwingen. Wanneer deze waarschuwingen worden genegeerd en er dus geen verbetering optreedt, kan het zijn dat het bedrijf voorgoed gesloten wordt. Echter, om hier te komen, heb je al meerdere waarschuwingen en geldboetes moeten hebben. 

Wat vindt minister Hugo de Jonge hiervan?

Minister Hugo de Jonge heeft laten weten dat hij de hoeveelheid sluitingen kwalijk vindt. Hij vindt dat ondernemers de verantwoording hebben om goed te zorgen voor de mensen. Er dient een veilige plek te zijn, zowel voor de werknemers als voor de klanten. Wanneer dit niet wilt lukken, dan faal je in zijn ogen als werkgever. 

De inspectie SWZ kreeg aanzienlijk meer meldingen dan voorgaande jaren

De inspectie SZW heeft dit jaar tweemaal zoveel meldingen gekregen als het jaar ervoor. Het grootste gedeelte van de extra meldingen had te maken met bedrijven die coronamaatregelen niet nastreefden. Dit gaat/ging zowel om het niet voldoende afstand houden en om werknemers die met klachten toch nog naar het werk kwamen. 

coronacrisis 2020

Hoe lang houden bedrijven dit nog vol?

Veel bedrijven lijden enorm onder de maatregelen die getroffen worden tijdens de coronapandemie. Het is dan ook maar de vraag hoe lang zij dit nog vol blijven houden. Zowel werkgevers en werknemers zijn momenteel onzeker over hun inkomen. Wel wordt er door de overheid alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat mensen niet zonder inkomen achterblijven. Zo lang dit gebeurt en er genoeg aan de ondernemers wordt gedacht, blijft het voor veel bedrijven mogelijk om ook na de coronacrisis verder te gaan. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie