17 artsen in Den Haag besmet met het Coronavirus, houden deze deskundige zich wel aan de regels?

De afgelopen maanden stonden volledig in het teken van het gevreesde Coronavirus. Helaas is het virus nog lang niet vertrokken. Daarnaast blijkt ook nog eens dat mensen waarschijnlijk twee keer besmet kunnen raken. Dit zorgt natuurlijk voor veel onrust binnen de maatschappij. Echter, is het gelukkig wel mogelijk om jezelf goed tegen het virus te beschermen, toch?

Ziekenhuismedewerkers besmet met het Coronavirus

In de verschillende ziekenhuizen van Nederland zijn een aantal medewerkers besmet met het Coronavirus. Echter, in het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) zijn er meerdere artsen en verpleegkundige positief getest op het Coronavirus. Het coronavirus heeft tot nu toe al zeventien artsen besmet. Hiervan werken tien zorgmedewerkers op de afdeling hartbewaking en op de verpleegafdeling cardiologie. Dit zijn dus een aantal essentiële afdelingen binnen het ziekenhuis. Om ervoor te zorgen dat het Coronavirus minder slachtoffers maakt, heeft het Haaglanden Medisch Centrum besloten om iedereen op deze afdelingen een test te laten doen.  

Coronavirus HMC

De bron van de besmettingen

De bron van de besmettingen is erg lastig te achterhalen. Doordat de bron van deze besmettingen zo lastig te achterhalen is, kiezen veel ziekenhuizen ervoor om extra maatregelen te nemen. Zo kiezen een aantal ziekenhuizen ervoor om standaard een mondmasker te dragen bij zorgverlening binnen 1,5 meter. Daarnaast focussen de meeste ziekenhuizen zich voornamelijk op het waarborgen van de veiligheid. Deze veiligheid moet continu gegarandeerd zijn voor zowel medewerkers als patiënten. Wanneer deze continuïteit niet gewaarborgd zou kunnen worden, is er een mogelijkheid dat de zorg de druk niet meer aan kan.

Alle medewerkers in het HMC houden zich aan de regels

Ondanks dat er een aantal artsen zijn besmet in het Haaglanden Medisch Centrum (HMC), blijken de meeste medewerkers zich erg goed aan de regels te houden. Sinds afgelopen maandag is het voor hen verplicht om een mondmasker te dragen als zij zorg verlenen binnen de welbekende 1,5 meter. Hierdoor tracht het HMC het Coronavirus minder ruimte te geven.

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie