Het coronavirus duikt in steeds meer steden op. Erg veel mensen krijgen de afgelopen tijd het bericht dat ze het virus bij zich dragen. Toch is het niet voor iedereen duidelijk wat je in die situatie het beste kan doen. Moet je hele dagen thuis blijven, of is het misschien wel erg goed om een stukje te gaan hardlopen?
De richtlijnen wanneer je het coronavirus hebt
Wanneer je positief bent getest op het coronavirus, dien je je te houden aan de richtlijnen die gelden volgens het RIVM/ggd. De richtlijnen die op deze sites staan vermeld zijn onder andere dat je thuis blijft en niet naar buiten gaat. Met niet naar buiten gaan wordt bedoeld dat je de tuin niet verlaat. Daarnaast is het de bedoeling dat er geen visite over de vloer komt. Alleen in noodsituaties wanneer het echt niet meer gaat, kan een arts komen.
Naast dat je afstand moet houden van de buitenwereld, is het ook belangrijk dat je 1,5 meter afstand houdt van de rest van het gezin. Zorg er daarnaast voor dat je je handen regelmatig vast en dat je niest in de elleboog. Naast dat jij zelf thuis moet blijven, moeten ook alle huisgenoten thuis blijven. Om voor voldoende duidelijkheid te zorgen, neemt de GGD in de buurt contact met je op. Daarnaast komt er ook een contactonderzoek tot stand.
Zorg voor een goede weerstand
Op het moment dat je een positieve uitslag krijgt op het coronavirus, is het belangrijk dat je zorgt voor een zo goed mogelijke weerstand. Zorg er daarom voor dat je gezond eet en voldoende slaapt. Helaas is er nog geen specifiek medicijn dat ingezet kan worden tegen het coronavirus. Daarnaast is er ook nog geen wondervoedsel dat helpt om de klachten te voorkomen. Wel blijkt dat vitamine-D een positief effect kan hebben in de strijd tegen het virus. Zorg er daarom wel voor dat je elke dag even kort het daglicht ziet.
Houd voor de zekerheid je temperatuur goed in de gaten
Wanneer je positief getest bent op het coronavirus, is het van belang dat je je temperatuur goed in de gaten houdt. Zo weet je hoe het verloopt en kun je wanneer je ziet dat je hoge koorts krijgt op tijd ingrijpen. Zo kun je op het moment dat je dit constateert ervoor zorgen dat je de situatie goed in de gaten houdt en wanneer de klachten extreem worden, naar het ziekenhuis gaan.