De Tweede Kamer heeft kritiek op het coronabeleid, volgens een aantal Kamerleden moet het coronavirus anders worden aangepakt in 2020 en 2021

Het coronavirus heeft ons land in korte tijd op de kop weten te zetten. Zo hebben we te maken gehad met een intelligente lock down die voor veel gevolgen heeft gezorgd wat betreft de economie. Bovendien is het coronavirus bij lange na nog niet bestreden. Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Zo zitten we op dit moment in een tweede coronagolf en is niet iedereen het eens met de huidige aanpak. Zo zijn niet alleen aantal influencers het niet eens met de huidige maatregelen. Ook de Tweede Kamerleden vinden dat er op een andere manier met het virus omgegaan moet worden. 

Kritiek op de corona-aanpak vanuit de tweede kamer 

Een belangrijk punt van de kritiek van de Tweede Kamer ging over de capaciteit van de testen. Zo vinden Kamerleden van de Tweede Kamer het belangrijk dat de testcapaciteit op tijd wordt doorgegeven aan de Nederlanders.

Daarnaast zijn er volgens een aantal Kamerleden ook nog verbetermogelijkheden op het gebied van het contactonderzoek. Voornamelijk de PvdA en D66 is erg kritisch richting het huidige coronabeleid. 

Coronadebat

Mark Rutte en Hugo de Jonge krijgen veel kritiek

Gisteren hebben premier Mark Rutte en Hugo de Jonge veel kritiek ontvangen over de aanpak die ze nu hanteren. Deze kritiek kregen ze zowel van de coalitie als van de oppositiepartijen. Zo ging deze kritiek onder andere over de richtlijnen van de mondkapjes in de ouderenzorg. Daarnaast kwam de testcapaciteit ook stevig aan bod. De hoeveelheid kritiek in het kabinet is al lang niet voorgekomen en zorgt voor verontrustende Nederlanders. 

Corona debat over #ikdoenietmeermee

Reactie Forum van democratie: “Geef onze vrijheid terug”

Volledige debat 22 september

Geen motie tot opstappen

Het debat ging er gister hard op, maar er is geen motie tot opstap het kabinet ingeroepen. Wel heeft Wilders op zijn manier aangegeven dat hij het zal ‘begrijpen’ als De Jonge zou besluiten om op te stappen. Zo zijn er volgens het kabinet meerdere fouten gemaakt bij de RIVM en dient hier kritisch naar gekeken te worden. Tijdens het debat erkende Rutte dat er een aantal zaken niet vlekkeloos zijn verlopen. Onder andere het beleid over medische mondkapjes in de zorg had anders gekund en misschien wel gemoeten.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie