Kunnen we het Coronavirus verslaan als we 3 keer zo veel capaciteit op de IC’s creëren?

Sinds een aantal maanden wordt de hele wereld geteisterd door het Coronavirus. Waar voorheen iedereen had verwacht dat het Coronavirus nooit in Nederland terecht zou komen, heeft nu iedereen met de vervelende gevolgen van het virus te maken. De sector die het in de beginmaanden van de uitbraak ontzettend zwaar heeft gehad, is de zorg. In de zorg is het personeel overspoeld met besmette patiënten. Voornamelijk de intensive care heeft het ontzettend zwaar gehad in de maanden maart april en mei.

De werkzaamheden op de intensive care

De kans is groot dat je al eens van de werkzaamheden op de intensive care hebt gehoord. Op de intensive care worden de patiënten geholpen die er slecht aan toe zijn, op dit moment zijn dat er ongeveer 600. Hier kunnen de patiënten geholpen worden met het ademhalen door middel van de beademing. Helaas is het een slecht teken als je als patiënt op deze afdeling terecht komt. Dit is namelijk het teken dat je zelf niet meer op de juiste manier kunt ademhalen en hierdoor extra beademing nodig hebt.

Is er op dit moment voldoende capaciteit als het Coronavirus wederom om zich heen grijpt?

De belangrijkste vraag op dit moment is of er vandaag de dag voldoende capaciteit is op de IC’s. Gelukkig is er op dit moment voldoende capaciteit. Tenminste, zoals alles er op dit moment voorstaat. Zou de situatie slechter worden, dan kan het lastig worden om voldoende IC plekken te creëren. Dit komt voornamelijk doordat er een groot personeelstekort in de zorg dreigt.

Wij zijn klaar met het Coronavirus, maar het virus nog niet met ons

De gemiddelde ligduur van een besmette patiënt was in de maanden maart en april ongeveer 22 dagen. Gelukkig was de gemiddelde ligduur in de maanden juli en augustus minder dan 8. Hierdoor is de capaciteit bijna verdrievoudigd. De kans is groot dat dit voldoende is om het Coronavirus te verslaan. Toch blijft het van belang dat iedereen zich houdt aan de maatregelen. Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie