corona avondklok

Het gaat in Nederland nog lang niet zoals het zou moeten gaan op het gebied van corona. Zo komen er dagelijks veel nieuwe besmettingen bij en hebben we ook in Nederland te maken met de Britse variant van het coronavirus. Om ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen per dag nog verder wordt teruggedrongen, geldt er in Nederland nu ook een avondklok. De avondklok is een maatregelen die al eerder bijna intrad maar door de ophef die daardoor ontstond, is het toch teruggetrokken. Echter, nu enige tijd later hebben we wel te maken met de avondklok en niet iedereen is daar even blij. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Er wordt streng ingegrepen op mensen die corona regels niet naleven

Mark Rutte heeft tijdens zijn persconferentie laten weten dat men inmiddels de ernst van de zaak wel moet inzien en dat de tijd van het waarschuwen voorbij is. Mensen die nu de regels overtreden krijgen geen waarschuwing meer, maar direct een boete. Gisteravond is de maatregel voor het eerst in gegaan. Helaas zijn er erg veel mensen geweest die de regels deze avond aan hun laars hebben gelapt. Zo zijn er op één avond 3600 mensen bekeurd omdat zij de avondklok niet wilde naleven. Bovendien zijn er ook nog 25 mensen aangehouden die zich niet aan de regels wilden houden. 

corona avondklok

Redelijk rustig op straat

Na 21:00 was het op straat aanzienlijk rustiger. Zo waren er aanzienlijk minder auto’s op de weg en waren er ook minder mensen op straat te bekennen. Toch was het nog niet rustig genoeg en ontstonden er ook rellen op sommige plaatsen. Een plek waar het vannacht flink uit de hand is gelopen, is Urk. Tijdens de staking in Urk is er een GGD-testlocatie in de fik gezet. De politie is inmiddels druk bezig met het onderzoek naar de daders. De medewerkers van de testlocatie in Urk vinden de daad hartverscheurend. Zij maken namelijk lange dagen om bij te kunnen dragen in de strijd tegen het coronavirus

coronavirus avondklok boetes

Van hoe laat tot hoe laat geldt de corona avondklok precies?

De avondklok die tot 9 februari geldt, gaat elke avond vanaf 21:00 in. Dit betekent dat je vanaf dat moment niet meer op straat mag zijn. De enige uitzonderingen die gelden, zijn de mensen die van werk af komen of de mensen die werken als mantelzorger. Daarnaast is het ook mogelijk om de hond na 21.00 uit te laten. De avondklok geldt tot 04.30 in de ochtend. Om tussen 21.00 en 04.30 op straat te mogen komen, dien je te beschikken over een ondertekende verklaring. Wanneer je net aan kunt tonen waarom je op straat bent, krijg je een boete van 95 euro. Waarschuwingen worden bij deze regel niet gegeven. 

Corona-teller.nl

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten