3de coronagolf lijkt over piek heen

Het is natuurlijk voor niemand leuk dat er zo veel maatregelen zijn die er voor moeten zorgen dat het coronavirus zich niet verder verspreidt. Toch is het wel noodzakelijk dat deze regels er zijn aangezien de situatie zonder maatregelen helemaal uit de hand zou lopen. Het is namelijk zo dat de ziekenhuizen al vol liggen met behoorlijk strenge maatregelen als een avondklok en nog veel meer regels. Natuurlijk is dit noodzakelijk, maar dat maakt het er niet leuker op. Inmiddels zitten de meeste Nederlanders met smart te wachten op het bericht dat de volgende versoepelingen officieel worden aangekondigd. Dat gebeurt waarschijnlijk op de persconferentie van vanavond. 

corona golf

Versoepelingen?

Er zijn al meerdere keren mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd door het kabinet terwijl de maatregelen uiteindelijk niet werden versoepeld. Het is natuurlijk ook voor het kabinet lastig om in te schatten wat de juiste volgende stap is om te nemen, maar toch is het behoorlijk vreemd dat sommige berichten over versoepelingen de volgende dag alweer worden teruggenomen. Daarom is het voor sommige mensen lastig om de meest recente berichten over versoepelingen te geloven. Toch lijkt het er nu dan echt op dat de coronaregels zullen worden versoepeld en dat het bijvoorbeeld weer mogelijk is om op een terras te zitten. 

De piek lijkt gepasseerd

Het is volgens het kabinet belangrijk dat de coronamaatregelen pas worden versoepeld wanneer de piek van de derde golf van het coronavirus in Nederland gepasseerd is. Demissionair minister Ferd Grapperhaus en hoofd van het LNAZ Ernst Kuipers meldden maandag dat het er op lijkt dat we over de piek heen zijn. Minister Grapperhaus gaf aan dat hij persoonlijk was gebeld door Jaap van Dissel van het RIVM. De reden van het telefoontje was om de demissionair minister van Veiligheid en Justitie in te lichten over de positieve ontwikkelingen van de situatie rondom het coronavirus. 

corona 12122

Gunstige cijfers uit de ziekenhuizen

Dat we over de piek van het coronavirus heen zijn kun je aan verschillende factoren merken. Het aantal nieuwe besmettingen neemt langzaamaan af en de cijfers in de ziekenhuizen gaan volgens Ernst Kuipers de goede kant op. Voor het eerst was de gemiddelde instroom van patiënten over de hele week gezien minder hoog dan in de voorgaande weken. Dat is natuurlijk een duidelijke indicatie van het feit dat deze derde golf van het coronavirus waarschijnlijk over de piek heen is. Hierdoor wordt het mogelijk om de versoepelingen waar de burgemeesters om hebben gevraagd uit te voeren.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie