corona vaccin 13

De afgelopen worden er veel coronat mutanten ontdekt wereldwijd. Om te voorkomen dat de mutanten voor problemen zorgen, gelden er strenge regels in ons land, maar ook in andere landen. De maatregelen in ons land lijken langzaam maar zeker te werken. Zo is de hoeveelheid nieuwe besmettingen op een dag de afgelopen steeds lager dan het weekgemiddelde. Ook vandaag lag het aantal besmettingen onder het weekgemiddelde. Zo zijn er afgelopen etmaal 4211 nieuwe corona besmettingen bijgekomen. 

Online Testen via Corona-teller.nl

Het Oxfordvaccin is goedgekeurd in Europa

Het derde vaccin is nu officieel goedgekeurd in Europa. Zo is het vaccin AstraZeneca en de universiteit Oxford goedgekeurd. Van die vaccin heeft Nederland 11,7 miljoen doses besteld. Toch komt er de laatste tijd veel slecht nieuws uit over dit vaccin en wordt het vaccinatieplan van Nederland heroverwogen.

corona vaccin 13

Bij wie wordt het AstraZeneca ingezet?

Bij wie het Astrazeneca vaccin ingezet gaat worden, hangt nog af van een onderzoek. Als het onderzoek op de juiste manier uitpakt, worden eerst de zorgmedewerkers in de huisartsenpraktijken ingeënt. Ook zullen de zorgmedewerkers die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg worden ingeënt. Naast deze twee genoemde groepen zullen ook de werknemers in de wijkverpleging en mensen tussen de 18 tot 60 met bepaalde aandoeningen worden geholpen. Pas als deze groepen zijn gevaccineerd, worden de overige 7,1 miljoen mensen tussen de 18 en 60 gevaccineerd. 

Wat is het verschil tussen het AstraZeneca vaccin en de overige vaccins?

Het AstraZeneca werkt anders dan de vaccins die nu worden ingezet in Nederland. Bij het AstraZeneca corona vaccin wordt er een virus ingespoten dat is ontdekt bij chimpansees. In dit virus zit een klein beetje van het coronavirus waardoor men antistoffen tegen corona aanmaken. Het verkoudheidsvirus zelf kan zich in de mens niet verder ontwikkelen. Een overeenkomst tussen dit corona vaccin en het Pfizer vaccin is dat je bij beiden twee spuitjes dient te krijgen.

Corona-teller.nl
corona

Waarom is er in Duitsland veel ophef over dit corona vaccin?

In Duitsland is er momenteel erg veel ophef over het AstraZeneca vaccin. Dit omdat het virus niet blijkt te werken bij mensen boven de 65 jaar. Daarnaast is er ook een leveringsprobleem van dit corona vaccin en ook daar zijn de andere Europese landen het niet mee eens. Dit omdat het vaccinatieplan bij veel Europese landen afhangt van het AstraZeneca vaccin en er nu dus naar een ander alternatief gezocht moet worden. Een alternatief is er wellicht en wordt ontwikkeld in Nederland. Zo heeft farmaceut Janssen laten weten dat zij een goed werkend corona vaccin hebben dat massaal kan worden ingezet. Nederland heeft zelf alvast een grote bestelling gedaan.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten