Er zijn sinds half oktober al zo’n 5000 coronaboetes uitgeschreven

Om te voorkomen dat het coronavirus zich razendsnel door het land verspreid, neemt de overheid ingrijpende maatregelen. Toch zijn deze maatregelen nodig om ervoor te zorgen dat het land niet verder lijdt aan de gevolgen van het virus. Helaas denkt niet iedereen er zo over en zijn er veel mensen die de maatregelen negeren. Een gedeelte van deze mensen heeft inmiddels al een boete opgelopen. Zo zijn er sinds halverwege oktober zo’n 5000 boetes uitgeschreven.

In één week 1454 bekeuringen

Afgelopen week zijn er erg veel mensen bekeurd. Zo is het aantal vastgesteld op 1454 boetes. Daarnaast zijn er ook nog 1614 mensen gewaarschuwd. Ten opzichte met de week ervoor zijn dit aanzienlijk meer boetes. Politiechef Willem Woelders gaf eerder al aan op een radioprogramma dat het aantal bekeuringen met de week toeneemt. Naast dat de maatregelen voor particulieren kunnen zorgen voor vervelende situaties, zijn ook veel bedrijven het hier niet mee eens. Zo willen onder andere de supermarkten een terugdraaiing van de maatregelen rondom de feestdagen.

De supermarkten willen de avondklok weg hebben in december

De supermarkten maken zich inmiddels al druk over de drukke dagen voor de kerst. Zo verwachten zij dat er door de ouderenuurtjes veel chaos ontstaat. Daarnaast willen zij ook dat de avondklok qua alcohol ook niet geldt in deze extreem drukke periode. Of de overheid wat doet met deze wensen blijft voor nu nog maar de vraag.

corona einde

3 miljoen Nederlanders zouden gebruik kunnen maken van het coronavaccin

De Europese Unie heeft inmiddels een deal gemaakt met de farmaceut Moderna. Zo hebben zij een bestelling van 80 miljoen vaccins gedaan en gaat een gedeelte hiervan naar Nederland. Het minimumaantal vaccins waar Nederland op kan rekenen is 3 miljoen coronavaccins. Het veelbelovende vaccin is 94,5% effectief en alles wijst erop dat dit hét vaccin gaat zijn.

Voorlopig nog strenge maatregelen

Het is voorlopig nog niet zeker dat dit veelbelovende vaccin de wereld kan helpen bij de bestrijding tegen het coronavirus. Mede hierdoor zullen de huidige coronamaatregelen nog een tijd gelden. Daarnaast zullen er waarschijnlijk ook een aantal maatregelen blijven wanneer het coronavaccin net in het land is. Het is daarom belangrijk dat men hier rekening mee houdt en niet verwacht dat alles direct weer is zoals het was. Wel is het erg positief nieuws dat er zeer waarschijnlijk een vaccin is gevonden. Dit geeft namelijk wel de mogelijkheid om de maatregelen in verloop van tijd af te bouwen en weer te kunnen werken aan het opbouwen van de economie

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie