Coronanieuws; vandaag 7.383 mensen positief getest op het coronavirus, gaat het nu toch de goede kant op?

De strijd tegen het coronavirus is voorlopig nog niet voorbij. Zo is er pas net begonnen met vaccineren en zal het wel even duren voordat 70% van de Nederlanders gevaccineerd zijn. Tot die tijd is het belangrijk dat het virus onder controle houden. Om dit voor elkaar te krijgen, gelden er momenteel strenge regels in ons land.

De lockdown waar we ons momenteel in bevinden, lijkt een afwisselende werking te hebben. Zo komen er de ene week een stuk minder nieuwe besmettingen bij en lijkt het de week erna weer de verkeerde kant op te gaan. Echter, wanneer je naar de grote lijnen kijkt, neemt het aantal besmettingen af. De grote vraag die hierbij komt kijken is of dat dit wel snel genoeg gaat.

Minder positieve corona testen per dag

Het aantal mensen dat positief test op het coronavirus neemt af. Vandaag zijn er 7.383 mensen positief getest en ten opzichte van het weekgemiddelde is dat lager. Toch is de druk op de ziekenhuizen nog steeds te groot en moet daar verandering in komen. De daling van het aantal besmetting lijkt op heden dan ook nog niet snel genoeg te gaan. De regels die momenteel gelden in de strijd tegen het virus worden zeer waarschijnlijk verlengd.

nieuws corona

Tot wanneer de lockdown precies gaat duren, is nog onbekend. Wel is het van groot belang dat er veel wordt gevaccineerd zodat we het virus voorgoed uit ons land verdrijven. Toch is er ook daar nog veel onduidelijkheid over en zal het kunnen zijn dat het virus jaarlijks terugkomt. Als het virus jaarlijks terugkomt, wordt er waarschijnlijk ook jaarlijks gevaccineerd tegen het coronavirus

Verschillende mutaties in ons land aangetroffen

Het corona virus heeft zich inmiddels al in verschillende varianten gemuteerd. Zo is er Engeland een variant ontdekt die besmettelijker is dan de variant die voorheen de wereld rond ging. Naast de Britse mutatie van het coronavirus is er nu ook een Afrikaanse variant van het virus dat rondgaat. Beide mutaties zijn inmiddels in Nederland aangetroffen.

Om ervoor te zorgen dat een mutatie niet voor vervelende gevolgen zorgt, is het belangrijk dat deze op tijd worden ontdekt, Daardoor kunnen er namelijk op tijd maatregelen worden getroffen en is de kans op een ergere uitbraak van het virus kleiner. Een groot aantal positieve corona tests worden daarom wekelijks in Nederland onderzocht. Als er een mutatie wordt ontdekt, wordt hier direct onderzoek naar gedaan.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie