7 coronamaatregelen versoepeld, dit zijn ze!

Dinsdagavond was er een persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge. Tijdens deze persconferentie werd aangekondigd dat er zeven coronamaatregelen zijn die op 28 of op 26 april versoepeld worden. Het gaat hierbij om de volgende 7 versoepelingen:

Terrassen mogen weer open

corona terras

Een groot deel van de Nederlanders was voor het versoepelen van deze specifieke coronamaatregel. Zelfs de burgemeesters van een aantal grote Nederlandse steden pleitten voor het openen van de terrassen omdat zij dit liever hebben dan dat mensen zelf in een park gaan zitten. Daar is het namelijk vele malen moeilijker om de 1,5 meter afstand te handhaven. Vanaf 28 april mogen de terrassen tussen 12:00 en 18:00 open. Het maximum mensen wat op één terras mag zitten is 50 zolang daar genoeg ruimte voor is.

Winkels en weekmarkten mogen weer open

Het is ook weer mogelijk om zonder afspraak naar de winkel te gaan. Hoeveel klanten er per winkel worden toegelaten wordt bepaald op basis van de ruimte in de winkel. 

De avondklok vervalt

Op 28 april is de avondklok niet meer geldig. Dit is misschien wel de coronamaatregel die het meest kritiek heeft gekregen. Daarom is het voor veel mensen erg fijn dat deze regel eindelijk versoepeld wordt. Het is wel zo dat deze versoepeling pas om half 5 in de ochtend ingaat.

Meer mensen toegelaten op begrafenissen

Tijdens de derde golf van het coronavirus mochten er maximaal 50 mensen op een begrafenis aanwezig zijn. Deze maatregel wordt ook versoepeld. Vanaf de 28ste is het namelijk weer toegestaan om 100 mensen uit te nodigen op een begrafenis.

Theorie-examens gaan weer door

Het is weer mogelijk om een theorie-examen te doen. Dit kan voor je autorijbewijs, maar ook voor je vaarbewijs of je vliegbewijs. Voor het CBR is dit ontzettend fijn aangezien zij grote achterstanden hebben opgelopen in coronatijd. Vooral bij de theorie-examens liep het CBR flink achter, maar ook de praktijkexamens hebben een tijd stilgelegen. 

Er mag meer thuisbezoek worden ontvangen

Vanaf 28 april is het toegestaan om thuis 2 gasten te ontvangen. Dit is volgens het kabinet de coronamaatregel die voor veel mensen het lastigst na te leven is. Er werd ook aangegeven dat zij zich beseffen dat ook 2 gasten heel weinig is, maar dat het toch belangrijk is om samen te proberen voor zo min mogelijk coronabesmettingen te zorgen door de maatregelen na te leven. 

Meer fysiek onderwijs mogelijk op hogescholen en universiteiten

Thuisonderwijs vanwege corona

Vanaf 26 april is het weer vaker mogelijk om fysiek onderwijs te geven op hbo’s en universiteiten. Dat is fijn aangezien er veel studenten zijn die in coronatijd een grote achterstand hebben opgelopen. Lessen op locatie krijgen kan enorm helpen om deze achterstand zo veel mogelijk in te halen. Natuurlijk moeten de coronamaatregelen wel gehandhaafd worden tijdens deze lessen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie