Aanmelden Duitsland, nieuwe Corona regel

Sinds 6 april is er een test(of vaccinatie)-bewijs, registratie plicht en quarantaine plicht voor iedereen die van Nederland naar Duitsland reist. Even goedkoop tanken in Duitsland is voor Nederlanders een stuk lastiger. Volg deze stappen voor reizen van Nederland naar Duitsland aanmelden.

Stap 1: Negatieve testbewijs of Vaccinatie bewijs

Voor iedereen die uit Nederland naar Duitsland reist is een testbewijs, herstelbewijs of vaccinatiebewijs verplicht. Deze coronatest mag niet ouder zijn dan 24 uur in het geval van de sneltest. Wanneer je een PCR-test hebt laten doen, is je testbewijs 72 uur geldig in Duitsland. Houd er rekening mee dat dit wordt geteld vanaf het moment dat de coronatest is afgenomen.

Digitale registratie duitsland

Stap 2: Digitale registratie Duitsland

Het is verplicht om je reis naar Duitsland te registreren. Deze corona maatregel is ingevoerd in Duitsland om besmettingen uit het buitenland beter in kaart te brengen. Je reis naar Duitsland aanmelden is erg gemakkelijk. Je gaat naar het online portaal van de Duitse overheid en vult alle vragen in. Hierna ontvang je een bewijs van je aanmelding, neem deze mee. Als je geen aanmelding hebt riskeer je een hoge boete.

Stap 3: In quarantaine

Door het oplopende aantal besmettingen in Nederland, heeft Duitsland, heel Nederland gecategoriseerd onder hoge risico landen. De regel in Duitsland is dat alle mensen uit een hoog risico land verplicht in quarantaine gaan na aankomst. De maatregel luid als volgt:

“Als u in een hoogrisicogebied of een gebied met een zorgwekkende virusvariant heeft verbleven, moet u onmiddellijk na aankomst in Duitsland naar uw huis of een ander geschikt onderkomen en daar tien dagen blijven (in quarantaine). U mag geen bezoekers ontvangen. Overtredingen vormen een administratieve overtreding en kunnen worden bestraft met een boete van maximaal 25.000 euro.”

Dit geldt voor alle reizigers uit Nederland ook als je volledig gevaccineerd en/of negatief getest bent.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie