corona12121

Het coronavirus houdt de samenleving inmiddels al vele maanden in haar greep. Overal ter wereld zijn de gevolgen van het virus merkbaar. In Nederland zijn de gevolgen vooral terug te zien in het sociale leven, de gezondheidszorg en de economie. Om ervoor te zorgen dat we het virus enigszins in de greep houden, is het belangrijk dat we onderzoek blijven doen naar het coronavirus.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Door voldoende onderzoek te doen worden mutaties eerder ontdekt en is de kans kleiner dat we de controle verliezen. Afgelopen maanden was er veel ophef over de Britse mutatie van het coronavirus. Zo vonden er direct veranderingen plaats in de manier van transport. Naast de Britse mutatie van het coronavirus, is er nu ook een Zuid-Afrikaanse corona variant ontdekt in Nederland.

De Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus

Ook in Zuid-Afrika wordt er veel onderzoek gedaan naar het coronavirus. Niet lang geleden is er daar een mutatie van het virus ontdekt. Deze variatie van het corona virus verspreidt zich sinds kort ook door Nederland met alle gevolgen van dien. Er wordt vanuit gegaan dat de Afrikaanse variant van het virus besmettelijker is dan de varianten waarmee we tot op heden mee te maken hebben gehad. Wel moet er nog meer onderzoek gedaan worden om hier iets specifieks over te kunnen zeggen. 

corona12121

Soortgelijk als de Britse variant van het virus

Volgens meerdere onderzoekers is de Afrikaanse mutatie soortgelijk als de Britse variant. De bezorgdheid dat de Zuid-Afrikaanse variant van het virus resistenter is, is dan ook voornamelijk gebaseerd op theorie. Of dit virus dus daadwerkelijker moeilijker te bestrijden is, moet nog blijken. Wel gaan er wel gelijk alle alarmbellen rinkelen op het moment dat er een mutatie van het coronavirus wordt ontdekt. 

Corona-teller.nl

Werkt het vaccin niet tegen deze variant van het virus?

Op het moment dat er een mutatie van het coronavirus wordt ontdekt, wordt er gelijk het ergste gevreesd. Zo zijn mensen op dat moment bang dat het vaccin niet werkt tegen de gemuteerde variant van het virus en dat is begrijpelijk. Echter, tot nu toe lijken de vaccins ook te werken tegen alle gemuteerde varianten van het virus. Bovendien is het ook niet direct een ramp als een huidig vaccin niet lijkt te werken tegen een mutatie.

Er zal namelijk in dat geval een aanpassing gedaan moet worden aan de vaccins die er nu in omloop zijn. Aangezien de basis hetzelfde zal blijven, gaat er veel minder tijd zitten in creëren van een nieuwe variant van het vaccin. Wel blijft het uiteraard belangrijk om mutaties goed in de gaten te houden en op tijd de kop in te drukken. Daarmee verkleinen we de kans op ergere gevolgen. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten