Boosterprik Venray, Oostrum, Boxmeer

Om het halen van je boosterprik zo makkelijk mogelijk te maken heeft de GGD door héél Nederland priklocaties gebouwd. Zo ook in de buurt van Venray, Oostrum en Boxmeer. In dit artikel lees je alles dat je moet weten voor je booster in deze regio’s.

Waarom boosterprikken?

Nu ongeveer 70% van de bevolking twee keer gevaccineerd is of tenminste één keer met het J&J vaccin, staat de boosterprik in de rij te wachten. Of dit alles gaat resulteren in een jaarlijkse vaccinatie zoals een griepvaccin eigenlijk best jaarlijks herhaald wordt, is nog niet echt duidelijk. In afwachting van dit soort informatie gaan we hier even dieper in op de organisatie van de vaccinatie in de regio Venray, Oostrum, Boxmeer. Per 1 Februari verplicht een boosterprik voor je coronatoegangsbewijs.

Niet zo lang geleden was het voor de eerste en tweede prik mogelijk om gewoon een vaccinatielocatie binnen te wandelen en je prik te gaan halen, echter voor de booster moest je echt wel een afspraak maken en waren er voorwaarden. Dit is nu allemaal veranderd.

Booster halen zonder afspraak!

Vanaf begin Januari is het voor deze regio mogelijk een boosterprik te gaan halen zonder afspraak, je moet enkel tussen 09:00 en 16:00 uur naar de GGD vaccinatielocatie op De Voorde 40 te Oostrum gaan en je legitimatiebewijs en je gele vaccinatieboekje meenemen. Let er wel op dat je nog steeds aan enkele regels moet voldoen, allereerst moet je minsten 18 jaar oud zijn op het moment van je boosterprik. Een extra maatregel is dat je laatste vaccin, of het nu 1 J&J vaccin of 2 andere vaccins zijn geweest, tenminste 3 maanden geleden moet zijn geprikt, ofwel dat je na een positieve Coronabesmetting minstens 3 maanden na een volgende negatieve test pas je booster krijgt.

Is er een wachtrij?

Dit klinkt allemaal wel leuk en praktisch, en dat is het ook natuurlijk, maar houdt er wel even rekening mee dat je toch wel even in de wachtrij zou kunnen staan. De capaciteit van de vaccinatielocatie is wel sterk omhoog gegaan. Dit is trouwens de reden waarom de deuren gewoon worden open gezet, maar natuurlijk kunnen er wel drukke momenten zijn. Vaccinatielocaties waar je zonder afspraak een boosterprik kunt halen.

Vooral in de ochtend- en avondspits, daarom vraagt de GGD om deze momenten toch een beetje te vermijden in de maten van het mogelijke. Wil je vooraf even kijken hoe lang je zal moeten wachten? Dan is er de website van de GGD (www.ggdlimburgnoord.nl) waar je de actuele wachttijden kan bekijken.

Andere locaties zonder afspraak

Mensen vragen ook of ze op andere locaties kunnen worden gevaccineerd, dat is natuurlijk ook mogelijk aangezien alle priklocaties het nu iets minder druk hebben omdat de vaccinatiegraad al vrij hoog ligt. Anderzijds is het wel zo dat deze locatie over het algemeen een net iets lagere capaciteit hebben en je daarom niet zonder afspraak om je boosterprik kan gaan.

Booster/vaccinatie Locaties

Er zijn eigenlijk 4 mogelijke locaties voor een vaccin en dus ook voor een boosterprik, dit zijn Venlo (Garnizoenweg 3), Roermond (Boven de Wolfskuil 12-14), de voorgenoemde locatie in Venray en de locatie in Weert (Werthaboulevard 1).

Piklocaties Venray en Roermond

Venray en Roermond zijn doorgaans geopend van 09:00 tot 16:00 uur zoals eerder al vermeld, de andere locaties passen hun openingsuren vanaf 31 Januari aan. Voor Venlo wordt dit op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur met speciale kinderuren op afspraak tussen 17:00 en 20:00 uur. Op woensdag, zaterdag en zondag is het centrum geopend van 09:00 tot 12:30 uur (voorheen tot 13:30) met kinderuren van 13:00 tot 16:00. De priklocatie van Roermond is geopend vanaf 31 januari op diezelfde uren. Beide dus steeds enkel op afspraak, ook voor kinderen waar steeds één van de ouders hoort bij te zijn.

Na je boosterprik een nieuwe QR-code

Zoals gezegd verloopt je QR-code voor het coronatoegangsbewijs per 1 Februari 2022. Of 9 maanden na je tweede vaccinatie. Daarom is het belangrijk om een nieuwe code in aan te maken. Dit gaan niet automatisch, je moet deze code zelf aanmaken: Boostervaccinatie toevoegen aan QR-code in 5 stappen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie