corona vaccins 2

om het coronavirus te bestrijden, is het van groot belang dat er massaal gevaccineerd wordt. Een land waar het vaccinatieprogramma enorm is, is India. In India zelf zit de grootste vaccinfabrikant van de wereld. Zo worden er in de fabriek miljoenen vaccins gemaakt en is het een belangrijke fabriek voor alle landen die gebruik maken van die vaccins. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Meerdere doden

De brand in de vaccinfabriek heeft grote gevolgen. Zo zijn er meerdere mensen door de brand om het leven gekomen. De brand woedde urenlang en het risico dat de vaccins hierdoor in rook op zouden gaan, werd met de minuut groter. Inmiddels is het vuur onder controle en zijn de vaccins veilig gesteld. 

corona

CEO Poonawalla laat weten dat er geen vaccins verloren zijn gegaan

CEO poonawalla heeft op Twitter laten weten dat hij diep geraakt is dat er mensen zijn omgekomen bij de brand. In zijn bericht betuigt hij dan ook zijn condoleances naar de familieleden van de mensen die om het leven zijn gekomen. Daarnaast heeft Poonawalla laten weten dat er geen vaccins verloren zijn gegaan tijdens de brand. 

Grootste vaccin producent ter wereld

Serum Institute of India, waar de brand is uitgebroken, is de grootste vaccin producent van de wereld. Jaarlijks worden er miljoenen vaccins gemaakt en ook tijdens de corona crisis staan ze daar niet stil. Zo zijn ze bezig met het vaccin dat ontwikkeld is door AstraZeneca en Oxford University. Dit vaccin heeft de naam Covishield en is erg effectief.

Corona-teller.nl
corona vaccins in gevaar

Erg veel rookontwikkeling

Tijdens de brand in het vaccinatie gebouw was er erg veel rookontwikkeling te zien. Dit zorgde ervoor dat het leek te gaan om een ernstige brand. Toch veel de brand zelf redelijk mee en is het de vraag waar de enorme hoeveelheid rook precies vandaan leek te komen. Nadat de brandweer uren bezig is geweest, was de brand onder controle.  

Ook een riskante situatie bij de Britse vaccinfabriek

Naast dat er de vaccins in India in gevaar liepen, is dit ook het geval in Groot-Brittannië. Zo heeft ook daar de brandweer moeten ingrijpen om te voorkomen dat de situatie uit de hand liep. De reden van het ingrijpen was omdat het water er erg hoog kwam te staan. De brandweer heeft dit samen met andere hulpdiensten weten te bestrijden door het weg te pompen. Doordat er erg snel is gehandeld, is het fabriceren van het corona vaccin niet in gevaar gekomen.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten