corona virus 5948

Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden dat het coronavirus werd ontdekt. In Wuhan werd voor het eerst het coronavirus bij een persoon vastgesteld. Op dat moment wist nog niemand wat de gevolgen van dit virus zouden zijn. Daarom maakten weinig mensen zich zorgen wanneer zij hoorden dat er een nieuw soort virus was ontdekt. Later zou iedereen er achter komen hoeveel impact dit virus zou hebben. De hele wereld heeft last gehad van het virus. Het vervelende aan dit virus is het feit dat het zich makkelijk verspreid van mens of mens. Daarom zouden mensen zo min mogelijk met elkaar in aanraking moeten komen. 

Online Testen via Corona-teller.nl

Mutatie

Er zijn op dit moment verschillende varianten van het coronavirus. Dat komt doordat virussen kunnen muteren. Dit is iets waar veel wetenschappers al vanaf het begin van de coronacrisis bang voor zijn. Als een virus muteert kunnen bepaalde eigenschappen van dit virus ook veranderen. Daarom weet je nooit of een nieuwe variant van een virus dezelfde eigenschappen heeft als de variant die je al kent.

corona virus 5948

Dit kan erg gevaarlijk zijn aangezien je daardoor niet goed kunt inschatten of er verdere maatregelen nodig zijn of niet. Dat is ook de reden dat we nu nog in een lockdown zitten. Het kabinet wou eerst afwachten wat de eigenschappen van de nieuwe variant van het coronavirus zijn. Pas wanneer hier meer over bekend is, zou worden aangekondigd of de maatregelen eventueel versoepeld kunnen worden. Op dit moment beginnen we steeds meer te weten te komen over de nieuwe Engelse variant. Er is vooral veel onderzoek gedaan naar de rol van kinderen in de hoge aantallen mensen die besmet zijn met de Engelse variant. 

Scholen

Het is van belang om goed te weten of de Engelse variant van het virus besmettelijk is voor kinderen. Dit is cruciaal om te kunnen bepalen hoelang de scholen nog dicht blijven. Het liefst zou het kabinet alle kinderen weer naar school sturen, maar dit zou er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat er veel nieuwe besmettingen bij komen. De GGD heeft samen met het Erasmus MC onderzoek gedaan naar de verspreiding van het coronavirus in de gemeente Lansingerland.

PCR en Sneltest prijzen
corona 1212

Het onderzoek is niet heel betrouwbaar aangezien het slechts een kleine groep is die is getest, maar toch is het goed om eens naar de resultaten te kijken. Het lijkt er op dat de nieuwe variant van het coronavirus zich ook makkelijker verspreid bij kinderen. Je moet dit nog niet meteen voor waarheid aannemen aangezien er nog vele onderzoeken lopen, maar het is voor het kabinet goed om hier rekening mee te houden. Kinderen hebben niet meer kans op complicaties van de Engelse variant. 

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten