corona cadabra

De voornamelijkste reden dat er strenge corona regels gelden in Nederland, is omdat de Britse mutant zich snel kan verspreiden. Tot een aantal weken geleden leek de verspreiding van de Britse mutant mee te vallen. Echter, op dit moment vormt de britse mutant al de helft van het aantal besmettingen. Het verspreiden van deze variant is dus sneller gegaan dan vooraf werd gedacht. Zo kondigden het RIVM een aantal weken geleden aan dat pas halverwege februari de helft van de corona besmettingen zou gaan om de Britse mutant. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Waarom is de Britse variant zo gevaarlijk?

Volgens virologen is een mutant die zich sneller verspreidt gevaarlijk dan een corona mutant die dodelijker is. Dit omdat er bij een besmettelijke variant een snellere exponentiële groei tot stand komt wat ertoe leidt dat er veel meer mensen besmet raken met het virus. Ondanks dat het virus procentueel gezien minder dodelijk is, zorgt het uiteindelijk wel sneller voor meer doden. Het verschil in dodental kan oplopen tot flinke getallen. Het is daarom van groot belang dat een mutant die zich sneller kan verspreiden, niet de kans krijgt om zich te verspreiden. Om deze reden gelden er nu erg strenge regels in het land. 

corona abra

De strijd met het coronavirus lijkt de goede kant op te gaan

Ondanks dat de helft van het aantal corona besmettingen gaat om de Britse variant, lijkt het wel de goede kant op te gaan. Het dagelijkse aantal mensen dat besmet raakt met corona neemt namelijk met forse aantallen af. Dit houdt in dat de maatregelen wel degelijk werken. Bovendien werd er door het RIVM ook aangekondigd dat wanneer 50% van de corona patiënten besmet zou zijn met de Britse mutant, dit tot overvolle ziekenhuizen zou lijden. Ook dit is nu nog niet aan de orde. Wel is het van belang dat het virus geen kans krijgt om om zich heen te grijpen. Dit zou er namelijk voor zorgen dat alle getroffen maatregelen uiteindelijk zinloos zouden zijn. 

corona cadabra

Versoepeling van de regels

De geruchten gaan rond dat er een versoepeling van de corona regels op komst is. Het zou hierbij voornamelijk gaan om het afschaffen van de avondklok. Daarnaast zouden ook de basisscholen weer open gaan vanaf 7 februari. Of dit daadwerkelijk aan de orde gaat zijn, moet nog maar blijken. Wat betreft de rest van de maatregelen is de kans groot dat deze de komende weken in ieder geval nog zullen gelden. Dit om zo te voorkomen dat we te maken krijgen met een heftige derde corona golf. Het kan dan ook nog maanden duren voordat de strenge lockdown voorgoed voorbij is.

Corona-teller.nl

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten