corona mutatie Engeland

In Nederland hebben we momenteel te maken met een lockdown vanwege het coronavirus. Kortgeleden is er aangekondigd dat de lockdown verlengd wordt. Daarnaast krijgen we vanaf vandaag ook te maken met een avondklok. Al deze maatregelen hebben te maken met de Britse variant van het coronavirus. Zo zorgt het coronavirus in Groot-Brittannië voor veel problemen. Het virus blijkt namelijk een veel grotere R-getal tot stand te brengen. De R-waarde zegt wat over de besmettelijkheid van een virus.

Online Testen via Corona-teller.nl

Volgens premier Johnson is het virus dodelijker

In eerste instantie leek het dat de Britse variant van het coronavirus alleen besmettelijker zou zijn. Echter, volgens premier Johnson is het nu ook goed mogelijk dat deze variant dodelijker is. Zo zijn er verschillende aanwijzingen waaruit het blijkt dat deze variant tot meer sterfte leidt. Het zal in dit geval gaan om een verhoging van de sterftekans van 30%. Toch benadrukt Johnson wel dat het onderzoek nog niet compleet is en dat er daarna pas echt wat gezegd kan worden over de dodelijkheid van het virus. Wel heeft hij laten weten dat hij er alles aan doet om de snelheid van dit proces te optimaliseren. Dit zodat er snel duidelijkheid is.

corona mutatie Engeland

Vaccins werken nog wel tegen deze variant

Er zijn verschillende corona vaccins die wereldwijd worden ingezet. Een mutatie zou ertoe kunnen leiden dat een vaccin niet werkt tegen deze variant. Gelukkig wijst alles erop dat de vaccins die nu zijn ontwikkeld, ook werken tegen de Britse variant van het virus. Mocht het na verloop van tijd blijken dat de vaccins toch niet werken, dan kan het nodig zijn om de vaccins te laten aanpassen. Dit zou tot grote problemen kunnen leiden omdat het aantal vaccins nu al niet in volledigheid geleverd kan worden. 

corona nieuws

In Groot-Brittannië gaan de maatregelen waarschijnlijk nog verder worden aangescherpt

Als het aantal mensen die komen te overlijden door het coronavirus 30% hoger ligt, betekent dit dat er niet 10 van de 1000 mensen komen te overlijden, maar 13. Dit zou voor erg veel problemen kunnen zorgen en Johnson heeft daarom al laten weten dat het Verenigd Koninkrijk de maatregelen wellicht nog verder aan gaan scherpen. Dit om de grenzen ook te kunnen beschermen om daarmee de kans op nieuwe varianten van het coronavirus buiten het land te houden. Door nu strenger op te treden, kan Johnson voorkomen dat al het harde werk dat is geleverd om van het virus af te komen, uiteindelijk toch nog zal lonen. Wanneer ze nu verzwakken, kan alles voor niks zijn geweest.

Corona-teller.nl

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten