Buitensport vanaf 11 Januari weer mogelijk

Per 11 Januari gelden er versoepelde maatregelen voor buitensport onder de 17 jaar. Dat is aangekondigd tijdens het persmoment op 3 Januari 2022. Deze nieuwe maatregelen zijn besloten door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport. Het kabinet wil met de versoepelingen sport weer zoveel mogelijk beschikbaar maken. Voor nu is er een leeftijdgrens van 17 jaar voor buitensporten in groepsverband.

Nieuwe coronaregels voor sport:

  • Sportlocaties buiten blijven geopend vanaf 5:00 tot 20:00 uur
  • Er hoeft geen anderhalve meter afstand te worden gehouden
  • Kinderen en tieners tot 17 jaar mogen zowel buiten sporten (vrij spel en training) als aan wedstrijden bij hun eigen club deelnemen. Er is geen limiet aan het aantal personen in een groep.
  • Toernooien en competities zijn niet toegestaan.
  • Kantines voor sportwedstrijden moeten worden gesloten, maar toiletten mogen wel worden gebruikt.
  • Professionele sporttoernooien mogen wel doorgaan zonder publiek.
    • Zo worden bijvoorbeeld in Amstelveen finales van het TennisDirect NK gehouden.

Geplande initiatieven op lange termijn

De overheid werkt aan langetermijnoplossingen. Daartoe wordt een aantal maatregelen in de Tweede Kamer overwogen. Op dit moment verhinderen de hoeveelheid besmettingen en de druk op de gezondheidszorgsystemen dat deze stappen worden uitgevoerd. In januari 2022 zal dit verder worden besproken en zullen keuzes worden gemaakt. Op 11 Januari 2022 om 19:00 uur is er ook een nieuwe persconferentie de zogenaamde ‘dinsdagavond-persconferentie’.

Boosterprik voor iedereen boven de 18 jaar

Om te zorgen dat de sport maatregelen verder kunnen worden verspoeld voor volwassen krijgt iedereen een boosterprik. Iedereen boven de 18 jaar kan een boostervaccinatie halen tegen het tweede deel van januari / begin Februari. Een boosterprik kan helpen uw afweer tegen deze stam te verbeteren en de verspreiding ervan tegen te gaan. Vaccinatie is al gedaan van zeer jong tot zeer oud, en dat zullen we blijven doen.

In plaats van zes maanden te wachten na het vorige vaccin, wordt de booster in drie maanden na de laatste vaccinatie of corona besmetting. In totaal zullen op dat moment 8,5 miljoen mensen een boosterprik krijgen toegediend.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie