1 jaar na coronabesmetting nog steeds last van gezondheidsklachten, patiënten wanhopig

Als sinds het begin van de coronacrisis is er veel discussie geweest over de maatregelen die zijn genomen tegen het virus. Er zijn mensen die vinden dat de maatregelen niet streng genoeg zijn omdat er nog steeds mensen besmet raken, maar er zijn vooral veel mensen die vinden dat het coronabeleid te streng is. Steeds meer mensen zijn de laatste tijd van mening dat het te lang duurt voordat er verdere versoepelingen van de maatregelen komen. Zij vinden bijvoorbeeld dat het tijd is om de terrassen weer te openen aangezien de horeca lang genoeg heeft moeten wachten op versoepelingen. 

corona gezondheidsklachten

Strenge maatregelen

Er is steeds meer kritiek op het coronabeleid van het huidige kabinet. Daarentegen wil het kabinet voorzichtig zijn met nieuwe versoepelingen aangezien zij willen voorkomen dat er meer mensen besmet raken. Dat is logisch, maar de economische schade is volgens velen groter dan de gezondheidsschade die het virus teweeg brengt. Er zijn namelijk vele bedrijven die al bijna een jaar lang hun werk niet kunnen doen. Dit zorgt er voor dat veel ondernemers in financiële problemen komen aangezien zij minder omzet maken. Toch is het ook van belang om te kijken naar de gevolgen van een coronabesmetting voor de patiënt zelf. 

Gevolgen van een coronabesmetting

Het is natuurlijk niet leuk om besmet te zijn met het coronavirus, maar veel mensen denken dat dit niet veel erger is dan een normale griep. In sommige gevallen is dat ook zo, maar het virus kan meer gezondheidsschade aanrichten dan de griep. Er zijn veel mensen die maanden nadat zij besmet waren met het coronavirus nog steeds last hebben van de gevolgen hiervan. Daarom is het van belang om niet te vergeten dat mensen beschermd moeten worden tegen het virus. Ook relatief jonge mensen kunnen blijvende klachten overhouden aan een besmetting met het coronavirus.

C-support

corona groep

Sinds oktober bestaat er een steunpunt voor mensen die maanden nadat zij besmet waren nog steeds last hebben van gezondheidsklachten. Dit steunpunt heet C-support. Hier kunnen mensen die nog steeds last hebben van klachten als kortademigheid, ernstige vermoeidheid of concentratieverlies zich melden. Tot nu toe hebben 1700 mensen zich gemeld. De leeftijd van deze mensen was tussen de 20 en de 50 jaar. Waarschijnlijk zijn er nog veel meer mensen die hier last van hebben en zich niet hebben gemeld. Mensen die bijvoorbeeld minder goed zijn met computers hebben zich waarschijnlijk niet gemeld bij het online steunpunt. 

Financiële gevolgen

De mensen die nog steeds klachten ervaren nadat zij één jaar geleden besmet raakten met het coronavirus, kunnen hierdoor veel financiële schade oplopen. Er zijn bijvoorbeeld mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt omdat zij niet altijd konden werken door hun gezondheidsproblemen. Hierdoor vinden wetenschappers het belangrijk dat dit ziektebeeld wordt erkent zodat deze mensen hierdoor niet kunnen worden ontslagen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie