Na een daling in de tweede golf van corona zijn er op dit moment zo’n 6000 nieuwe gevallen per dag, hoe kan dit?

Op dit moment zijn er ongeveer 6000 nieuwe corona gevallen per dag. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verschillende mensen die zich niet aan de regels houden, toch? De kans is groot dat je hebt meegekregen dat enkel een aantal jongeren zich niet meer helemaal aan de regels houden. Daarnaast zijn er ook steeds meer mensen van oudere leeftijd die zich minder aan de regels gaan houden. Echter, tot die tijd kwamen er iedere dag nog steeds ongeveer 6000 nieuwe besmettingen bij.

corona

Het reproductiegetal

Doordat er zo veel mensen besmet zijn met het coronavirus hechten steeds meer mensen waarde aan hun gezondheid. Dit heeft voor een groot deel te maken met de gevaren van het coronavirus. Het coronavirus kan ervoor zorgen dat mensen met een zwakke gezondheid al snel in het ziekenhuis terecht komen. Om het aantal nieuwe besmettingen nog verder terug te dringen is het van belang dat het reproductiegetal o onder de 1 blijft. Op 30 oktober 2020 was het reproductiegetal nog 0,89. Dit betekent dat tien mensen met het coronavirus ongeveer 9 andere mensen zullen besmetten. Kortom, wanneer het R-getal onder de 1 blijft, is de kans op verspreiding van het virus minder groot.

Het gevaar van superspreaders

De kans is groot dat iedereen al eens van super spreaders heeft gehoord. Super spreaders worden ook wel super verspreiders genoemd. De super verspreiders zorgen ervoor dat een groot deel van de lokale besmettingen plaatsvindt. Volgens een groot aantal van de experts is het belangrijk dat iedereen zich aan de regels rondom het coronavirus houdt en hierdoor de super spread events zoveel mogelijk uit de weg blijft gaan. 

corona

Grote walm met virus deeltjes

Er zijn mensen in Nederland die het virus bij zich dragen maar enkel last hebben van milde klachten. Toch is de kans groot dat zij een grote walm met deeltjes van het coronavirus om zich heen dragen. Helaas is nog niet bekend waarom de een wel een super verspreider is en waarom de ander bijna geen andere mensen besmet met het coronavirus. De kans is ontzettend groot dat de verschillende super spreaders ervoor zorgen dat het aantal besmette patiënten met het coronavirus rond de 6000 personen per dag blijft hangen. 

Hoe kan het aantal besmette mensen naar beneden?

Het is belangrijk dat het aantal corona gevallen naar beneden gaat. Echter, helaas is het nog niet helemaal duidelijk hoe dit nou daadwerkelijk gedaan dient te worden. Bij het Maastrich UMC doen ze op dit moment onderzoek naar de hoeveelheid virusdeeltjes die iemand bij zich heeft. Hierbij wordt er gekeken naar het aantal virusdeeltjes per persoon. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie