Het coronavirus zorgt ervoor dat mensen langer met klachten blijven zitten, hoe kan dit?

Helaas zorgt het coronavirus voor steeds meer vervelende situaties. Dit heeft verschillende oorzaken. Allereerst zorgt het coronavirus ervoor dat mensen economische schade oplopen. Daarnaast komt het geregeld voor dat mensen last hebben van allerlei andere vervelende gevolgen. Op dit moment wordt de Nederlandse zorgt dan ook ontzettend gestremd door het vervelende coronavirus. Dit heeft verschillende oorzaken, maar de gevolgen zijn ontzettend vervelend. 

corona

Hoe gaat het er aan toe in het ziekenhuis?

Sinds een aantal weken heeft heel de wereld last van het vervelende coronavirus. Dit heeft allerlei verschillende oorzaken. Zo zijn er verschillende soorten maatregelen afgekondigd waardoor iedereen last heeft van het vervelende virus. Helaas heeft het coronavirus ook ontzettend veel impact op de maatregelen rondom de Nederlandse zorg. De Nederlandse ziekenhuizen hebben op dit moment minder tijd voor de mensen die reguliere zorg nodig hebben. In veel gevallen is dit ontzettend vervelend en is de kans groot dat dit ertoe gaat leiden dat er in de toekomst nog meer mensen fysieke klachten gaan krijgen. 

Fysieke klachten die verholpen zouden kunnen worden

Ontelbaar veel patiënten hebben dit jaar al meegemaakt dat hun afspraak in het ziekenhuis werd afgezegd. Helaas is de kans groot dat dit voor een groot deel te maken heeft met het vervelende coronavirus. Tijdens de eerste corona golf zijn de niet-urgente operaties maarliefst achte weken uitgesteld. Volgens de meeste experts is dit onaanvaardbaar. De operaties die urgent zijn, zijn bijvoorbeeld aan het hart en de hersenen. Echter, doordat er een aantal operaties niet doorgegaan zijn, bestaat de kans dat mensen in de toekomst last gaan krijgen doordat de niet-urgente operaties uitgesteld zijn. 

Mensen maken zich zorgen

Op dit moment maken ontzettend veel mensen zich zorgen over hun toekomst. Dit komt doordat er zo veel afspraken worden afgezegd. Het blijkt dat ongeveer 80% van de hartpatiënten zich zorgen maakt over de verschillende soorten afspraken die op dit moment zijn afgezegd. Daarnaast kiezen steeds meer patiënten ervoor om het ziekenhuis niet te belasten met hun klachten. Helaas zal dit in de toekomst nog zo blijven totdat er een vaccin op de markt is.

Fysieke klachten die voorkomen hadden kunnen worden

De kans is groot dat veel mensen last gaan krijgen van fysieke klachten die voorkomen hadden kunnen worden. Dit komt doordat ziekenhuizen nu niet de optimale zorg bieden die zij eigenlijk zouden willen. Helaas is de patiënt in Nederland hier de dupe van. De kans bestaat dat veel Nederlanders hier uiteindelijk last van gaan krijgen, bijvoorbeeld doordat hun kwaaltjes niet op tijd ontdekt zijn. Het is dan ook van belang dat iedereen toch naar het ziekenhuis blijft gaan, zoals het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie