Het coronavirus zorgt ervoor dat Franse Skigebieden in het jaar 2020 niet meer open gaan

Sinds een aantal maanden is duidelijk aan het worden dat de skigebieden in een aantal delen van Europa mogelijk niet opengaan door het coronavirus. Helaas zorgt het coronavirus voor ontzettend veel vervelende situaties. De kans is dan ook groot dat de gehele situatie rondom het coronavirus ervoor gaat zorgen dat de mensen in Europa dit jaar niet kunnen skiën. Volgens de de Franse President Macron is de kans groter dat het skiseizoen in januari van start gaat. 

corona

Versoepeling van de corona maatregelen

De kans is groot dat je al van de maatregelen rondom het coronavirus in Frankrijk hebt gehoord. Op dit moment hechten steeds meer mensen waarde aan de maatregelen rondom het coronavirus in Frankrijk. Volgens de Franse President Macron is het onmogelijk om het skiseizoen te snel te hervatten. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat het skiseizoen van aankomend jaar niet belemmerd wordt doordat het skiseizoen te vroeg van start gaat. Macron zegt dat hij met zijn Europese partners gaat overleggen om de begindata van het winterseizoen te coördineren. Helaas zal hier nog een hoop tijd overheen gaan. 

Opening in januari

Volgens de Franse president is het belangrijk dat het skiseizoen niet te vroeg van start gaat. Hij geeft aan dat het verstandig is om het skiseizoen in januari van 2021 van start te laten gaan. Hij beloofd om begin december met nieuwe informatie te komen over de maatregelen in de skigebieden. Een aantal regio’s in de Franse Alpen zijn momenteel brandhaarden.

corona

In deze brandhaarden zorgt het coronavirus voor ontzettend veel vervelende situaties. De gezondheidsautoriteiten in de regio’s waarschuwen er dus ook voor dat de ziekenhuizen te vol komen te liggen als het skiseizoen toch gaat beginnen. Volgens de Franse president is het belangrijk om hier naar te luisteren en ervoor te zorgen dat het coronavirus niet verder om zich heen grijpt.

De reacties van ondernemers

Het grootste gedeelte van de ondernemers in de Alpen baalt ontzettend van de maatregelen rondom het coronavirus. Volgens hen kost het ontzettend veel geld om de skigebieden tijdens de kerstvakantie gesloten te houden. Echter, wanneer het aantal besmettingen weer oploopt doordat de skigebieden weer open gaan, kan dit ervoor zorgen dat de totale schade nog veel groter wordt. Kortom, het blijft ontzettend belangrijk om de corona maatregelen voor lief te nemen. Ook de Nederlandse Overheid denkt er zo over. Volgens de Nederlandse experts is het niet verstandig om naar het buitenland te gaan tijdens de kerstvakantie. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie