Antistoffen corona bij 5% van de Nederlanders, draagt dit bij aan groepsimmuniteit?

Op dit moment heeft heel de wereld last van de vervelende situaties rondom het coronavirus. Helaas zorgt het virus ervoor dat ontzettend veel mensen de hun werk niet meer uit kunnen oefenen. Daarnaast zorgt het coronavirus ervoor dat veel mensen hun vrienden en familie veel minder zien.

corona

Dit heeft ontzettend veel invloed op de maatschappij in Nederland. Helaas is het nog niet helemaal duidelijk hoe lang deze onrust in Nederland nou eigenlijk nog gaat duren. Volgens een aantal experts zijn er al steeds meer mensen die rekening houden met de komst van vaccins. Ook hebben een aantal experts het over groepsimmuniteit, is het coronavirus bijna verslagen?

Ontzettend klein percentage

Het coronavirus zorgt wereldwijd voor erg veel slachtoffers. Helaas hebben steeds meer slachtoffers lang last van de gevolgen van dit vervelende virus. Toch melden een aantal experts dat het einde bijna nabij is. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verschillende mensen met antistoffen van corona. Daarnaast hebben steeds meer experts het over een vaccin. Toch hebben beiden experts een duidelijke aanwijzing dat het virus bijna verslagen is, maar hier is op dit moment eigenlijk nog helemaal geen sprake van.

De gevaren van het virus

Het aantal besmettingen loopt de laatste tijd veel minder hard op. Dit heeft allerlei verschillende oorzaken. Zo is de horeca gesloten en werken steeds meer mensen thuis. Afgelopen dinsdag heeft de Nederlandse Overheid bekend gemaakt dat er een aantal maatregelen rondom het coronavirus wederom versoepeld zijn. Dit betekent dat de bioscopen in Nederland op dit moment gewoon open zijn.

corona

Doordat de bioscopen in Nederland gewoon weer open zijn, maar zich wel netjes aan de regels rondom het coronavirus houden, is de kans groot dat hier geen mensen besmet raken. Echter, de versoepeling van de maatregelen zorgt er wel voor dat steeds minder mensen de regels rondom het coronavirus serieus blijven nemen. 

De huidige regels

Er zijn allerlei verschillende regels rondom het coronavirus. Helaas hebben deze regels niet kunnen voorkomen dat zo veel mensen besmet zijn geraakt met het virus. Uit recente onderzoeken blijkt dat ruim 5% van de Nederlanders antistoffen in zijn of haar bloed heeft zitten. De kans is groot dat dit voor een klein gedeelte bij kan dragen aan de groepsimmuniteit. Echter, het blijft natuurlijk ontzettend belangrijk dat iedereen zich aan de regels van de Nederlandse Overheid blijft houden. Zeker omdat de groepsimmuniteit momenteel nog lang niet bereikt is. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie