14.000 mensen hebben via de corona-app laten weten dat zij positief getest zijn, heeft dit effect op het aantal besmettingen?

Tegenwoordig is het mogelijk om de corona-app te downloaden. Dankzij de corona-app kunnen mensen aangeven dat zij positief getest zijn en het coronavirus hebben. Doordat de corona-app signalen uitstraalt en al deze signalen opgeslagen worden, is het gemakkelijk te achterhalen wie in de buurt is geweest bij de betreffende corona patiënt. Echter, hierbij wordt wel rekening gehouden met een tijdsbestek van 15 minuten. Wanneer iemand minder dan 15 minuten in de buurt van een corona patiënt is geweest, zal de corona-app geen melding maken.

corona-app

Binnen een periode van twee weken

Sinds een aantal weken zijn er wederom nieuwe maatregelen om het coronavirus de kop in te drukken. Echter, helaas is het nog niet helemaal duidelijk wat de gevolgen van dit virus nou eigenlijk zijn, zeker niet op lange termijn. Daarnaast kan het virus op korte termijn ook dodelijk zijn bij de zwakkere mensen in de samenleving. Hierdoor kiest de Nederlandse Overheid ervoor om gebruik te maken van een speciale corona-app. De afgelopen weken wordt de app ontzettend veel gebruikt. Naast dat erg veel Nederlanders gebruik maken van deze app, zijn er ook veel Nederlanders die ervoor kiezen om het te melden wanneer zij positief getest zijn. 

14 duizend meldingen

De afgelopen weken hebben meer dan 3,5 miljoen devices de corona-app gedownload. Ondanks dat de app erg omstreden was, zijn er toch veel Nederlanders die ervoor gekozen hebben om de app daadwerkelijk te gaan downloaden. Volgens Hugo De Jonge is de app sinds 10 oktober te gebruiken en betekent het niet dat de app ook door 3,5 miljoen mensen gebruikt wordt. 

corona-app

Signalen uitwisselen

Door middel van de corona-app is het mogelijk om verschillende soorten signalen uit te wisselen. Door middel van deze signalen ontstaat er een soort logboek. Dit komt doordat alle signalen opgeslagen worden. Hierdoor ontstaat er een logboek waardoor iedereen de een melding krijgt als hij of zij in de buurt van een corona-patiënt is geweest. Echter, helaas hebben ontzettend veel Nederlanders argwaan richting deze app. Zij vinden het bijvoorbeeld schending van de privacy en kiezen er hierdoor niet voor om de corona-app te downloaden.

Hoe effectief is de corona-app nou eigenlijk?

Er zijn ontzettend veel mensen die de corona-app gebruiken. Zo ook minister Slob. Afgelopen maandag moest hij plotseling een debat over de Mediawet schorsen om rechtstreeks in quarantaine te gaan. Het is echter niet bekent of de minister Arie Slob daadwerkelijk gezondheidsklachten heeft. Tijdens zijn vertrek heeft hij aangegeven dat hij zich fit voelde, maar zich toch aan de regels gaat houden. Dit zijn natuurlijk niet de enige regels waar de minister zich aan houdt, hij maakt namelijk gebruik van handgel en houdt altijd te gepaste afstand. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie