Het coronavirus zorgt ervoor dat sportscholen gesloten zijn, hoe kan dit?

Op dit moment hebben steeds meer mensen last van het vervelende coronavirus. Het coronavirus zorgt er in heel Nederland voor dat mensen beperkt worden in hun bewegingen. Echter, dit is allemaal om er zeker van te zijn dat het virus niet nog verder om zich heen grijpt. Doordat het nog niet helemaal duidelijk is hoe Nederland er op dit moment voor staat, bestaat de kans dat er nieuwe maatregelen aan gaan komen. Helaas zijn er op dit moment al strengere maatregelen genomen door een aantal sportscholen in Europa, maar waarom is dit eigenlijk en heeft dit wel zin? 

Sportscholen in Nederland

De sportscholen in Nederland kunnen nog gewoon open blijven totdat er nieuwe maatregelen aan gaan komen. Echter, het coronavirus zorgt er wel voor dat er maar een beperkt aantal mensen naar binnen mag. Dit is natuurlijk allemaal om verdere besmettingen te voorkomen. De verdere besmettingen kunnen namelijk vervelende gevolgen hebben. Hierom is het belangrijk dat alle sportscholen in Nederland zich aan de anderhalve meter maatregel houden. Bij sportscholen waar dit nauwelijks gehandhaafd kan worden, is aangeraden dat deze dienen te sluiten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

corona

Daarnaast dienen sportscholen op een goede manier te ventileren. Door middel van de juiste ventilatie kan het coronavirus buiten de deuren van de sportscholen gehouden worden. Toch is het voor een aantal sportscholen in Nederland ontzettend lastig. Zo verliezen zij klanten doordat mensen bang zijn om naar de sportschool te gaan. Bovendien kiezen veel sportscholen ervoor om een groot risico te nemen door te investeren in bepaalde hulpmiddelen en reinigingsmiddelen, zoals handgel. Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk of dit wel zinvol is. 

corona

Andere landen in Europa tegen het coronavirus

Naast Nederland hebben alle andere landen in Europa natuurlijk ook last van het coronavirus. Dit geldt helaas ook voor steeds meer sportscholen in de EU. In een aantal landen is er weer een lockdown afgekondigd. Dit houdt in dat sportscholen niet open mogen en deze geen bezoekers mogen ontvangen. Helaas is de sportschool Basic-Fit ontzettend hard getroffen door de maatregelen rondom het coronavirus. Het coronavirus zorgt er bij deze keten namelijk voor dat 70% van de sportscholen gesloten is. Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk of de sportscholen van het bedrijf hier gezond uit gaan komen. 

Beurskoers houdt zich goed, ondanks corona

De beurskoers van het bedrijf Basic-Fit houdt zich momenteel nog goed. Helaas staat de koers wel degelijk lager dan in het begin van het jaar. Toch is de koers van het bekende bedrijf sinds het dieptepunt in eind maart met wel 90% gestegen. Kortom, op dit moment zorgt het coronavirus voor veel pijn bij Basic-Fit, maar gelukkig is het momenteel nog niet zo erg dat het bedrijf failliet dreigt te gaan. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie