Wat is het corona beleid in Europa? En hoe staat Nederland ervoor ten opzichte van andere landen?

Sinds een aantal maanden heeft heel Europa last van het Coronavirus. Doordat het impact heeft op de gehele wereld, wordt het ook wel een pandemie genoemd. Deze pandemie heeft veel invloed op de economie, maar daarnaast ook op het welzijn van de mensen. De mensen door heel Europa hebben last van de verschillende maatregelen. Zo zijn afgelopen dinsdag nieuwe maatregelen afgekondigd. Voor Nederlandse begrippen zijn deze maatregelen ontzettend hard. Echter, hoe staat Nederland er eigenlijk voor ten opzichte van de andere landen in Europa? 

corona

Het beleid in Frankrijk

In andere landen in Europa zijn veel verschillende maatregelen van kracht. Zo is de kans groot dat er een avondklok komt in de Franse hoofdstad Parijs. In Parijs zijn er op dit moment ontzettend veel verschillende maatregelen van kracht. Echter, toch zijn er nog steeds erg veel besmettingen in de stad Parijs. De president Macron van Frankrijk kondigt een avondklok af. De avondklok gaat van kracht vanaf 21:00. Vanaf dit tijdstip is het niet meer mogelijk op op straat te zijn. De avondklok geldt tot 06:00 uur en gaat vanaf aanstaande zaterdag van kracht. 

Kaart Frankrijk Statistieken bekijken

Het beleid in België

Bij onze zuiderburen loopt het aantal corona besmettingen ook gigantisch hard op. De kans is zelfs groot dat als het aantal besmettingen in dit tempo doorgaat, dat de IC bedden in november 2020 al helemaal gevuld zijn. Dit wilt iedereen natuurlijk voorkomen. Om ervoor te zorgen dat het virus niet te veel om zich heen grijpt, is ook in België de kans groot dat er nieuwe maatregelen aan gaan komen. In België zijn er een aantal grote brandhaarden, zoals Brussel. In de stad Brussel loopt het aantal besmettingen gigantisch hard op. Kortom, ook in België is de kracht van het coronavirus zeker merkbaar. Echter, hoe doet Nederland het in vergelijking met de Belgen?

corona

Hoe staat Nederland ervoor?

Bekijk ook eens de besmettingen op Kaart van Nederland per gemeente!

kaart van nederland - corona-teller.nl - Coronavirus Nederland Statistieken het laatste live Nieuws

In Nederland zijn er op dit moment ook ontzettend veel besmettingen. Op dit moment is het zelfs zo dat 100 Nederlanders, 127 andere Nederlanders besmettingen. Dit komt doordat de signaalwaarde in Nederland boven de 1 ligt. De signaalwaarde is een belangrijke indicatie om een beeld te kunnen krijgen van het aantal besmettingen. Hierdoor zijn er veel verschillende maatregelen van kracht gegaan om het coronavirus tegen te gaan. Zo moeten alle horecagelegenheden de komende 4 weken sluiten. Dit is natuurlijk ook een economische klap voor de Nederlandse horecazaken. Er zijn verschillende restaurants die vanaf nu gaan bezorgen, zo ook Le Garage in Amsterdam.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie