Het coronavirus zorgt ervoor dat steeds meer obesitas patiënten naar het ziekenhuis moeten in Q4, hoe kan dit?

Helaas zorgt het coronavirus ervoor dat ontzettend veel mensen stress ervaren. In veel gevallen wordt deze stress veroorzaakt door financiële tegenvallers. Daarnaast wordt deze stress ook nog eens versterkt doordat er ontzettend veel verschillende maatregelen zijn op dit moment. Doordat het aantal maatregelen in Nederland redelijk hoog is, zijn er steeds meer mensen die zich niet meer aan de regels willen houden. Echter, dit is absoluut niet verstandig. De regels rondom het coronavirus zijn natuurlijk niet voor niets afgekondigd. Bovendien is het zo dat het aantal patiënten met overgewicht steeds verder toeneemt. 

corona

Het gevaar van overgewicht

Wanneer mensen te zwaar zijn en dus overgewicht hebben, is dit erg slecht voor de gezondheid. Dit komt voornamelijk doordat zij minder fit zijn. Helaas zijn zij hierdoor ook vatbaarder voor het coronavirus. Het coronavirus kan er zelfs voor zorgen dat mensen met obesitas in het ziekenhuis terecht komen. Echter, hoe kan het nou eigenlijk dat zo veel mensen overgewicht hebben en bestaat de kans dat dit aantal groter wordt?

Zorgt het coronavirus indirect voor meer overgewicht?

Een aantal experts is van mening dat het coronavirus voor nog meer overgewicht kan zorgen, maar is dit nou eigenlijk wel waar? Volgens sommige mensen bestaat de kans dat meer mensen obesitas gaan krijgen. Dit heeft voornamelijk te maken met de financiële schade die momenteel veroorzaakt wordt. Door deze grote financiële schade wordt het voor steeds meer gezinnen lastig om gezond voedsel aan te schaffen. Helaas is het ongezonde voedsel dan ook een stuk duurder dan het ongezonde voedsel. Kortom, de kans is groot dat het coronavirus in de toekomst voor meer overgewicht gaat zorgen.

Maatregelen tegen het overgewicht

Op dit moment loopt het aantal mensen dat graag aan zijn of haar gezondheid wilt gaan werken razendsnel op. Een groot aantal ziekenhuizen in Nederland heeft momenteel zelfs al een wachtlijst om de verschillende maagverkleiningen uit te voeren. Door deze ingrijpende operaties hopen mensen van hun overgewicht af te komen. 

Risico coronavirus voor mensen met overgewicht

Wereldwijds sterft ongeveer 0.9 procent van de mensen aan het coronavirus. Echter, onder de mensen met overgewicht sterft maar liefst 7 procent van de mensen. Door dit grote verschil in cijfers maken steeds meer mensen zich zorgen. In een aantal gevallen leidt dit zelfs tot angst voor het vervelende coronavirus. Voor mensen met overgewicht is het aan te raden om zoveel mogelijk binnen te blijven. Daarnaast is het verstandig om de website van de Nederlandse Overheid in de gaten te houden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie