corona besmet

Het is voor veel mensen belangrijk dat zij goede voorlichting krijgen over het coronavirus. Hierbij gaat het eigenlijk om alles wat met het virus te maken heeft. Dat komt doordat mensen graag willen weten wat er speelt in de wereld, maar ook omdat zij willen weten hoe groot het gevaar van het virus voor hen is.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Dit zijn allemaal dingen waarvan iedereen graag wou willen weten hoe het precies zit. Er zijn erg veel vragen omtrent het coronavirus. Een aantal dagen geleden werd er in de Tweede Kamer gesproken over de kans om twee keer besmet te raken met het coronavirus. Toen kon Mark Rutte geen duidelijk antwoord geven op de vraag of je sowieso immuun bent als je al eens besmet bent geweest. 

corona besmet

Kleine kans op tweede besmetting

Er zijn verschillende bevindingen gedaan op het gebied van mensen die voor de tweede keer besmet zijn geraakt met het coronavirus. Toch lijkt het er op dat het wel mogelijk is om voor de tweede keer besmet te raken, maar dat de kans erg klein is dat dit gebeurt. Volgens Coreta van Leer-Buter die arts/microbioloog en viroloog is aan het UMC Groningen is het lastig te bepalen of iemand echt voor de tweede keer besmet is geraakt met het coronavirus. Vooralsnog lijkt het er op dat een tweede corona-infectie eigenlijk niet voorkomt bij mensen die een gezond immuunsysteem hebben. Zij zijn dus genoeg beschermd door de antistoffen die hun lichaam tijdens de eerste keer dat ze besmet waren heeft aangemaakt. 

Antistoffen

Het is van belang dat je lichaam voldoende antistoffen tegen het coronavirus heeft. Deze antistoffen heeft het van nature natuurlijk niet. Daarom begint het lichaam pas met het aanmaken van deze stoffen wanneer het in aanraking komt het met coronavirus. Dit kan gebeuren op het moment dat je besmet raakt met het virus, maar dit kan ook gebeuren wanneer je in aanraking komt met het vaccin. Een vaccin bevat namelijk een klein deel van het originele virus. Dit moet er voor zorgen dat je lichaam wel antistoffen aanmaakt, maar niet ziek wordt. Op die manier wordt je beschermd tegen het virus. 

Corona-teller.nl
corona mondkapje

Onderzoeken

Er zijn inmiddels al verschillende onderzoeken gedaan met mensen die eerder besmet zijn geweest met het coronavirus. Uit deze onderzoeken blijkt dat de kans dat je nog een keer besmet raakt klein, maar toch aanwezig is. Hoe groot deze kans precies is, is nog niet helemaal duidelijk. De resultaten van de verschillende onderzoeken zijn namelijk niet allemaal hetzelfde. Toch lijkt het er op dat een eerdere besmetting met het coronavirus er voor zorgt dat de kans om nog een keer besmet te raken met minimaal 80 procent is afgenomen. Daarnaast zul je in ieder geval veel minder klachten krijgen als je nogmaals besmet raakt.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten