Hebben de corona maatregelen van buiten eigenlijk wel zin als je het coronavirus buiten minder snel oploopt?

Volgens een aantal expert is het de kans op besmetting met het coronavirus buiten veel minder groot. Dit heeft voor een deel te maken met de afstand die gehouden kan worden, maar daarnaast natuurlijk ook met de ‘ventilatie’. Buiten verwaait het vervelende coronavirus natuurlijk veel sneller dan in een afgesloten ruimte. Toch is het volgens de Nederlandse Overheid noodzakelijk om afstand van elkaar te blijven houden. De maatregelen van afgelopen dinsdag hebben er dan ook toe geleid dat het vanaf nu niet meer mogelijk is om met meer dan twee personen naast elkaar te lopen, maar heeft dit eigenlijk wel zin?

Met twee personen naast elkaar lopen

Voorheen was het mogelijk om met vier personen buiten te lopen. Echter, op dit moment is dit helaas niet meer meer mogelijk en staat hier zelfs een boete op. Dit heeft er mee te maken dat het coronavirus wel degelijk opgelopen kan worden in de buitenlucht. Toch zegt de RIVM dat de kans in de buitenlucht op dit moment wel lager ligt. Het klopt dus dat er buiten een lagere kans is om het coronavirus op te lopen. Tenminste, wanneer je jezelf aan de regels houdt. 

Een wandeling in het bos

De meeste mensen verwachten dat het wel mogelijk is om in de buitenlucht rond te lopen. Dit is helaas dus niet helemaal waar volgens het RIVM, zelfs niet in het bos. Een wandeling in het bos kan er zelfs voor zorgen dat er een boete krijgt. Tenminste, als je met meer dan twee personen door het bos loopt. Helaas is het voor de autoriteiten lastig om te onderzoeken wanneer mensen wel- en niet bij elkaar horen. Hierdoor kiezen steeds meer mensen ervoor om het risico niet te nemen, zelfs niet in het bos. 

corona

Avondklok overwogen

Naast dat het niet meer mogelijk is om buiten te lopen met meer dan twee personen, bestaat de kans ook dat er een avondklok ingesteld gaat worden. De avondklok zal gaan gelden in een aantal regio’s waar het momenteel ontzettend slecht gaat. Wanneer het coronavirus nog meer om zich heen zal grijpen, zal de avondklok ingesteld gaan worden. Door middel van deze avondklok wil de Nederlandse Overheid voorkomen dat nog meer mensen naar buiten gaan en elkaar buiten ontmoeten. Daarnaast heeft de Nederlandse Overheid ook verboden om na 20:00 nog alcoholische dranken te verkopen. Al deze maatregelen worden genomen om het coronavirus zo veel mogelijk terug te dringen.

Een mondkapje op straat?

Steeds vaker dragen mensen een mondkapje op straat. Echter, volgens een aantal experts is dit absoluut niet nodig. Tenminste, wanneer een persoon als individu over straat gaat of als de anderhalve meter gehandhaafd wordt. Daarnaast is het verstandig om gebruik te maken van handgel.  

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie