Coronabesmettingen gedaald, ziekenhuisopnames wel toegenomen

Het is voor het succes van het coronabeleid in Nederland van belang dat er wordt gekeken naar de actuele besmettingscijfers en of het aantal ziekenhuisopnames verder is toegenomen of niet. Dat komt doordat alle regels moeten worden afgestemd op de actuele cijfers. Daarom moet er om een beter inzicht te krijgen in de mogelijkheid om maatregelen te versoepelen worden gekeken naar hoeveel mensen in een week tijd besmet raken met het coronavirus en hoeveel mensen door toedoen van het virus in het ziekenhuis zijn beland. Op die manier kun je er achter komen hoe erg het gesteld is met het coronavirus waardoor het beleid kan worden aangepast. 

corona ziekenhuis

Maatregelen

Er zijn cijfers die veel mensen hoop geven doordat zij graag zouden zien dat de coronamaatregelen zo snel mogelijk worden versoepeld. Het is logisch dat het overgrote deel van Nederland het liefst ziet dat de coronamaatregelen zouden verdwijnen, maar gelukkig begrijpt het grootste deel van deze mensen ook dat dat alleen mogelijk is als het virus niet meer zo veel mensen besmet. Als er versoepelingen komen terwijl er veel besmettingen zijn zorgt dit er alleen maar voor dat het virus zich nog makkelijker kan verspreiden door het land waardoor er in de toekomst juist meer maatregelen nodig zullen zijn om dit te stoppen. 

Afname van de besmettingen

Het RIVM heeft aangegeven dat er gedurende de afgelopen week minder mensen positief zijn getest dan de week daarvoor. Er werden volgens de cijfers van deze organisatie zo’n 48.168 mensen positief getest op het coronavirus. De reden dat er deze week minder mensen positief getest werden is altijd lastig te bepalen, maar volgens mensen van het RIVM is de reden hiervoor waarschijnlijk dat er minder mensen waren die zich lieten testen. Toch is het nooit met volledige zekerheid te zeggen of dit de waarheid is aangezien dit erg lastig te onderzoeken is. 

corona dokter

Stijging aantal ziekenhuisopnames

Opvallend is wel dat het aantal mensen wat door toedoen van het coronavirus in het ziekenhuis is beland wel is toegenomen. Dat komt waarschijnlijk doordat het aantal besmettingen de afgelopen weken erg hoog was waardoor er ook meer kwetsbare mensen zijn besmet. In totaal liggen er op dit moment 2.495 mensen in het ziekenhuis door het coronavirus. Dit kan een reden zijn dat de maatregelen voorlopig nog niet worden versoepeld. Het is namelijk van belang dat zo veel mogelijk doden en zieken worden voorkomen door middel van de maatregelen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie