Het coronavirus zorgt voor drukke winkelstraten in Q4, Bruls is tevreden maar hoe zit dit met de rest van Nederland?

Iedereen heeft het waarschijnlijk meegekregen, ondanks het coronavirus waren de winkelstraten in Nederland ontzettend druk. Helaas hebben verschillende mensen zich niet aan de regels omtrent het coronavirus gehouden. De kans is dan ook groot dat er hierdoor meerdere besmettingen aan gaan komen. Echter, toch hebben de meeste mensen geluisterd naar de adviezen van de burgemeesters. In een aantal steden in Nederland was het zo druk tijdens Black Friday, dat de burgemeesters besloten hebben om winkels eerder te sluiten. 

corona

Winkels eerder dicht om besmettingen met het coronavirus te voorkomen

Het coronavirus grijpt op dit moment erg snel om zich heen. Hierdoor kiezen steeds meer mensen ervoor om zoveel mogelijk vanuit huis te werken en te studeren. Toch was het ontzettend druk in de Nederlandse winkelstraten in het weekend van Black Friday. Op Black Friday zijn er ontzettend veel winkels gesloten om verdere besmettingen met het coronavirus te voorkomen. 

De burgemeester van Nijmegen

De burgemeester van Nijmegen is tevreden over het afgelopen weekend. Volgens hem is het weekend rondom het Sinterklaasfeest rustig verlopen. Het is hierbij wel belangrijk om er rekening mee te houden dat iedereen voorafgaand aan dit weekend is gewaarschuwd. Hierdoor zijn erg veel mensen thuis gebleven en hebben zij hun aankopen online gedaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat een groot deel van de mensen in Nederland minder kans hebben gehad om het coronavirus op te lopen. Echter, hoe is het in de rest van Nederland gegaan en waren de burgemeesters van andere steden ook zo tevreden?

De Randstad is ontzettend druk

In de Randstad is het altijd ontzettend druk. Hierdoor is het in een aantal gevallen niet mogelijk om de 1,5 meter afstand op een juiste manier te waarborgen. Om vervelende situaties te voorkomen, kiezen steeds meer mensen er ook hier voor om vanuit huis te winkelen. Na de sluiting van winkels in Rotterdam, zijn de meeste mensen zich weer bewust geworden van de gevaren van het coronavirus. 

De komende feestdagen

Een groot deel van de burgemeesters in Nederland vraagt zich af hoe de komende feestdagen eruit komen te zien. Het is hierbij ontzettend belangrijk dat het coronavirus niet overgedragen wordt. Mocht dit wel gebeuren, dan kunnen er veel vervelende situaties ontstaan in het begin van het jaar 2021. Echter, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is het belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt, maar daarnaast natuurlijk ook vooral vanuit huis inkopen doet voor de feestdagen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie