Het coronavirus staat de Black Friday van 27 november in de weg, dit is waarom!

Sinds een aantal weken heeft iedereen last van de gevolgen van de tweede golf van het coronavirus. Het coronavirus zorgt al sinds maart van het jaar 2020 voor ontzettend veel vervelende situaties. Tenminste, de maatregelen die rondom het coronavirus genomen worden zorgen voor steeds meer vervelende situaties. Op dit moment hebben erg veel mensen last van de financiële gevolgen die zijn ontstaan door de maatregelen rondom het virus. Dit geldt zeker voor de fysieke winkels in de detailhandel. Echter, voor hen komt Black Friday er bijna aan. Voor de meeste eigenaren van de fysiek winkels zou dit voor meer omzet moeten zorgen, toch?

Omzet detailhandel door het coronavirus

Helaas zorgen de maatregelen rondom het coronavirus ervoor dat steeds meer mensen enkel thuis blijven en dus minder naar fysieke winkels gaan. Hier hebben de meeste ondernemers met een fysieke winkel zwaar onder te lijden. Echter, de kans bestaat dat deze klap nog groter gaat worden. Dit heeft namelijk te maken met de kans dat Black Friday dit jaar mogelijk niet door gaat door het vervelende coronavirus.

Het coronavirus staat de Black Friday van 27 november in de weg, dit is waarom! 1

Tenminste, niet in de fysieke winkels. De kans is groot dat dit ontzettend veel negatieve invloed heeft op de omzet van de detailhandel door heel Nederland. Normaliter zou de welbekende Black Friday er namelijk voor moeten zorgen dat de omzet nog een grote boost krijgt. Helaas bestaat de kans dat dit door het coronavirus niet gaat gebeuren. 

Meer klanten betekent meer contact

Wanneer de ondernemers ervoor kiezen om klanten te ontvangen in de fysieke winkels, is de kans op contact direct vele malen groter. Helaas kan dit vervelende invloed hebben op het aantal besmettingen. Om te voorkomen dat het aantal besmettingen met het coronavirus nog verder omhoog gaat, heeft de FNV Handel verzocht om de volksgezondheid niet in de uitverkoop te zetten. De oproep is naar de Raad Nederlandsche Detailhandel gestuurd. 

De verschillende tegenargumenten

Naast dat er ontzettend veel experts tegen een Black Friday korting actie zijn, zijn er natuurlijk ook een aantal experts die zeggen dat de Black Friday wel door kan gaan, ondanks het coronavirus. Dit heeft te maken met de verschillende methodes waarop consumenten producten kunnen verkrijgen. De consumenten kunnen er namelijk ook voor kiezen om gebruik te maken van de mogelijkheid om online te bestellen. 

Echter, wanneer er online besteld wordt, kan het zo zijn dat er te veel drukte in de verschillende distributiecentra ontstaat. In veel gevallen gaat dit er toe leiden dat de richtlijnen niet gevolgd gaan worden. Volgens een aantal experts is het dan ook verstandig om de druktes zo veel mogelijk te verspreiden over de verschillende disciplines. Hierdoor wordt de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk voorkomen. Om een eventuele lockdown in de toekomst te kunnen voorkomen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie