corona boete

De afgelopen tijd was Breda veel in het nieuws. Hierbij ging het dan vooral om het corona-testevenement wat daar gehouden zou worden. Er was veel kritiek op dit evenement. De kritiek begon met een aantal artsen die werkzaam zijn in het ziekenhuis wat enkele honderden meters verwijderd is van het plein waar het feest gehouden zou worden. Het feest was georganiseerd door 538 in samenwerking met Fieldlab. De reden dat de artsen kritiek hadden op het organiseren van een feest, was het feit dat de zorg onder ontzettend hoge druk staat waardoor het voor de mensen in de ziekenhuizen niet eerlijk was om te zien dat er veel werd gefeest. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
corona boete

Druk op de zorg

Het evenement van 538 werd uiteindelijk afgelast door de vele kritiek. De kritiek stond vooral in het teken van het moment waarop het feest zou worden gehouden. Alle ziekenhuizen hebben het ontzettend druk met het verzorgen van coronapatiënten en het is voor hen echt een doorn in het oog om duizenden mensen te zien die geen afstand van elkaar houden en aan het feesten zijn. Bovendien waren veel mensen bang dat er nog meer mensen besmet zouden raken met het coronavirus. Hierdoor is uiteindelijk besloten dat het organiseren van het evenement gestopt moest worden omdat dit niet verstandig was. 

Illegaal feest

In Breda zijn afgelopen zaterdag ontzettend veel mensen bekeurd omdat zij zich niet aan de coronaregels hielden. De reden daarvoor was onder andere een groot illegaal feest. Dit werd gehouden in de kelder van het oude KPN-gebouw. In coronatijd zijn er door het hele land jongeren geweest die besloten om bij gebrek aan mogelijkheden om uit te gaan zelf feestjes te organiseren. Meestal komt de politie achter deze feestjes door meldingen van omwonenden. In het grootste deel van de gevallen gaat het dan om meldingen van geluidsoverlast of om mensen die het geen goed idee vinden dat de jongeren zich niet aan de coronamaatregelen houden. 

corona rechtszaak

100 coronaboetes

Afgelopen zaterdag was er dus een feest in de kelder van het oude KPN-gebouw. Hier kwamen volgens de politie ongeveer honderd mensen op af. Zij hebben alle aanwezigen een boete gegeven voor het overtreden van de coronaregels. Op zaterdag had de Bredase politie al ongeveer tweehonderd coronaboetes uitgedeeld. Dat kwam vooral door de grote drukte in het Valkenbergpark. Hier ontstonden in de drukte een aantal kleine opstootjes waardoor de ME uiteindelijk werd ingeschakeld. De sfeer bleef daarna kalm en iedereen verliet relatief snel het park waardoor de rust weer was teruggekeerd.

Corona-teller.nl

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten