corona boete

Het is van belang dat de coronamaatregelen worden gehandhaafd. Als dat niet zou gebeuren heeft dat als gevolg dat steeds minder mensen zich aan de regels houden. Dat is natuurlijk niet wat je wil zien in een land waar de ziekenhuizen steeds voller komen te liggen en zorgmedewerkers moeite hebben om iedereen te verzorgen. Wel heerst er over de coronamaatregelen veel verdeeldheid onder de Nederlandse bevolking. Er zijn groepen mensen die van mening zijn dat de lockdown niet streng genoeg is en dat alles wat niet strikt noodzakelijk is zou moeten worden gesloten. Toch is er ook een vrij groot deel van Nederland wat juist het tegenovergestelde vindt. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
corona boete

Verdeeldheid

Bij de eerste aankondigingen van een eventuele avondklok in Nederland was duidelijk te zien hoe verdeeld de bevolking is over een onderwerp als de coronamaatregelen. Er waren veel mensen, vooral jongeren, maar zeker ook andere leeftijdsgroepen die het niet eens zijn met het instellen van een avondklok. Zij vinden dat dit niet proportioneel is in vergelijking met de schade die het virus aanricht. Als gevolg hierop ontstonden in veel steden rellen waarmee sommigen hoopten het ingaan van de avondklok te stoppen. Daartegenover staat ook een grote groep mensen die over het algemeen een stuk ouder zijn die willen dat er juist meer coronamaatregelen komen omdat zij geloven dat dit er voor zorgt dat het virus zo snel mogelijk verslagen is. 

Boete voor het overtreden van de avondklok

Sinds de avondklok van kracht is, zijn er erg veel mensen die het er toch op hebben gewaagd om na 9 uur, later na 10 uur, toch naar buiten te gaan. Een deel van deze mensen is de politie tegen gekomen en heeft het met een boete moeten bekopen. De politie heeft aangegeven dat er in de afgelopen week bijna 6.300 mensen zijn geweest die en boete hebben gekregen voor het overtreden van de avondklok. Als je betrapt wordt wanneer je na 10 uur nog buiten bent, levert dat je een boete van 95 euro op. 

corona school

Illegale feesten

Naast het uitdelen van boetes voor het overtreden van de avondklok zijn er ook door het hele land illegale feesten geweest die door de politie moesten worden beëindigd. Dat is een trend die sinds het begin van de coronacrisis vrij populair is onder jongeren. Natuurlijk doet het grootste deel van de jongeren niet mee aan dit soort feesten, maar toch zijn er wekelijks en vooral in het weekend verschillende feesten door het hele land. Afgelopen weekend werden er door de politie bijvoorbeeld 39 illegale feesten beëindigd.

Corona-teller.nl

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten