Hoe betrouwbaar zijn de corona cijfers? In 2020 zijn er erg veel storingen geweest

In het jaar 2020 is het coronavirus ook naar Nederland gekomen. Sinds maart van dit jaar hebben alle mensen in Nederland alst van de verschillende maatregelen rondom het virus. Het is ontzettend belangrijk om er rekening mee te houden dat het coronavirus op lange termijn verslagen gaat worden. Toch zijn er erg veel Nederlanders die twijfels hebben over de cijfers rondom het virus. Dit heeft vooral te maken met de verschillende misstanden bij de GGD’s in Nederland.

corona

De fouten bij de GGD

Sinds het begin van het jaar 2020 heeft de GGD het ontzettend druk. De GGD heeft ervoor gekozen om meerdere corona teststraten te openen. Helaas gaat de telling van de testresultaten in Nederland erg vaak mis. Er zijn ontzettend veel verschillende nieuwsberichten naar buiten gekomen dat mensen hun twijfels hebben over de verschillende maatregelen rondom het virus. De kans is dan ook erg groot dat de storingen ervoor gezorgd hebben dat de cijfers gekelderd zijn als dit eigenlijk niet zo was. Ook kan het zo zijn dat er juist te veel besmettingen bij zijn gekomen al een storing verholpen was. 

Het opruimen van het materiaal waarmee de test is afgenomen

Naast dat er een aantal fouten zijn gemaakt met de telling, is het voor een groot gedeelte van de Nederlandse teststraten ook niet helemaal duidelijk wat er nou eigenlijk met de corona tests moet gebeuren. Een groot deel van de middelen waarmee de corona testen zijn afgenomen zijn op dit moment bij het grofvuil gegooid. De kans bestaat dat er hierdoor ook verschillende besmettingen ontstaan. Het is ontzettend belangrijk dat de testmiddelen apart worden verwerkt. Zo kunnen verdere besmettingen voorkomen worden. 

De cijfers in de Nederlandse ziekenhuizen

In Nederland zijn helaas ook erg veel mensen opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen. De kans is groot dat de Nederlandse Overheid deze cijfers wel op een goede manier naar buiten brengt. De Nederlandse Overheid doet er op dit moment alles aan om het coronavirus te verslaan en om alles zo goed mogelijk te regelen. Helaas is het coronavirus ook nieuw voor de experts van de Overheid. 

De crisis, er moet veel geregeld worden

Om het virus te kunnen verslaan moet iedereen zich aan de maatregelen houden. Het coronavirus zorgt er helaas wel voor dat er op dit moment erg veel geregeld moet worden om het virus te kunnen verslaan. Hierbij probeert de Nederlandse Overheid aan alle mensen in het land te denken. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie