coronadoden

Het coronavirus heeft voor elke bevolkingsgroep grote gevolgen. om de zwakkeren en ouderen te beschermen in ons land, gelden er strenge regels. Deze regels zijn een lange tijd geaccepteerd door de Nederlandse bevolking met de gedachte dat het maar tijdelijk is. Inmiddels zijn we al bijna een jaar verder en zijn de regels in ons land alleen maar strenger geworden. Terwijl we ouderen en zwakkeren beschermen pakken we in theorie belangrijke jaren van jongeren af. Veel ic-artsen vinden dat het nu tijd is om meer corona doden te accepteren en ervoor te zorgen dat jongere mensen weer meer kunnen leven zoals voorheen. 

Meer schade dan bescherming

De maatregelen die worden getroffen beschermen een kleine groep van de bevolking. Volgens artsen zorgen de maatregelen op lange termijn voor meer schade bij andere bevolkingsgroepen. Vooral nu we inmiddels al lang bezig zijn met het coronavirus te bestrijden en het nog steeds niet goed genoeg gaat. 

Veel getroffen corona patiënten zouden op korte termijn komen te overlijden door een andere kwaal

Een argument dat de artsen bij deze stelling gebruiken is dat veel van de mensen die komen te overlijden aan de gevolgen van het coronavirus ook op korte termijn aan andere kwalen zouden kunnen overlijden. Mede doordat veel mensen met achterliggende ziekten op de IC komen te leggen, is het maar de vraag of het verstandig is om langdurige strenge maatregelen te nemen. 

coronadoden

Belangrijke levensjaren worden afgepakt van andere bevolkingsgroepen

Volgens vier ic-artsen van verschillende ziekenhuizen worden er door de corona maatregelen belangrijke levensjaren afgepakt van andere bevolkingsgroepen. Hetgeen dat hier tegenover staat zijn enkele jaren bij ouderen en zwakkeren die corona zouden kunnen krijgen. 

Veel operaties en ziekenhuisafspraken worden verschoven om de druk op de ic te verlagen. Het verschuiven van deze afspraken kan grote gevolgen hebben voor mensen die relatief eenvoudig geholpen konden worden. Het uitstellen van de reguliere zorg kan op lange termijn ook voor veel doden zorgen. 

corona maatregelen handen wassen

Niet iedereen is het eens met deze stelling

Veel virologen zijn het niet eens met deze stelling. Zo zeggen zij dat er een derde corona golf op komst is en de gevolgen hiervan onomkeer zouden zijn. Volgens verschillende virologen is het belangrijk dat men zich nog even aan de regels houdt. 

De discussie die op dit gebied gaande is zorgt voor een situatie waarin er tussen leven en dood gekozen moet worden. Het is een lastige discussie, maar steeds meer mensen begrijpen de stelling van de groep ic-artsen. Toch is de kans klein dat er daadwerkelijk gekozen gaat worden voor het in acht nemen van minder maatregelen. Wel zal de avondklok zeer waarschijnlijk op korte termijn weer verdwijnen. 

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten