De maatregelen om de 2e golf van het te beperken coronavirus lijkt te werken, maar hoe ziet de toekomst er uit?

De maatregelen die zijn genomen om het coronavirus terug te dringen lijken voor een groot gedeelte te weken. Tenminste, de piek van de tweede golf van het coronavirus lijkt op dit moment steeds verder terug te zakken. Echter, om te voorkomen dat de tweede golf nog verder door kan zetten, is het natuurlijk wel belangrijk dat de maatregelen rondom het coronavirus nog even gehandhaafd blijven. Volgens een aantal experts van het RIVM gaat het nog niet in iedere regio helemaal goed. Er zijn namelijk een aantal verschillende regio’s waar het coronavirus nog veel om zich heen grijpt.

Mogelijk een lockdown in de Achterhoek

In de achterhoek is mogelijk sprake van een regionale lockdown. Dit komt doordat de cijfers rondom het coronavirus in deze regio nog steeds ontzettend hard oplopen. Echter, doordat het coronavirus economische, maar daarnaast zeker ook sociale schade aanricht, is de kans groot dat dit nog even uitgesteld wordt. De mensen worden nu dan ook opgeroepen om zich aan alle verschillende regels te houden, zoals handgel en het houden van afstand. Gelukkig gaat het in een aantal andere regio’s in Nederland stukken beter. 

De maatregelen om de 2e golf van het te beperken coronavirus lijkt te werken, maar hoe ziet de toekomst er uit? 1

Het aantal besmettingen loop terug

Op dit moment loopt het aantal besmettingen steeds verder terug. Dit zorgt ervoor dat er steeds minder bedden bezet zijn in de verschillende ziekenhuizen in Nederland. Dit is natuurlijk ontzettend goed nieuws. De meeste Nederlanders hebben zich dan ook goed aan de regels gehouden. Dit is dan ook te merken bij de Nederlandse Spoorwegen. De Nederlandse Spoorwegen hebben op dit moment ontzettend veel lege wagons. Helaas zorgt dit ervoor dat er treinen uit de dienstregeling gehaald gaan worden.

Minder reisbewegingen door het coronavirus

Naast dat er minder treinen rijden in Nederland, kiezen ook steeds meer mensen voor de mogelijkheid thuis te werken. Het thuiswerken is voor een groot deel van de Nederlanders erg prettig doordat het tijd bespaart. Dit houdt dus in dat het aantal reisbewegingen in Nederland mogelijk ook in de toekomst lager blijft. De kans is helaas wel groot dat het aantal files niet ontzettend vele teruggedrongen gaat worden doordat mensen thuis werken. Dit heeft ermee te maken dat meer mensen op dit moment kiezen voor de auto omdat zij hierdoor niet in contact komen met andere. 

Online les op scholen door het coronavirus

Op dit moment zorgt het coronavirus ervoor dat er veel online les gegeven wordt op de verschillende scholen in Nederland. Helaas is dit voor de meeste leerlingen niet prettig. Hierdoor is de kans groot dat de scholing in de toekomst minder via het internet plaats zal vinden. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie