Het coronavirus zorgt voor veel ellende, hoe staat Nederland er eigenlijk voor op dit moment?

Op dit moment zorgt het coronavirus voor ontzettend veel ellende in Nederland. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verschillende vergaande gevolgen van het vervelende virus. Op dit moment zorgt het virus er zelfs voor dat steeds meer mensen mensen last krijgen van een depressie. 

corona

Mochten de maatregelen rondom het coronavirus aangescherpt worden, dan is de kans groot dat ook dit gaat leiden tot nog meer psychische klachten. Het zijn voornamelijk jongeren die leiden aan de verschillende klachten. Tenminste, de jongeren worden veel belicht. Eigenlijk hebben steeds meer ouderen ook last van eenzaamheid. Helaas zal deze eenzaamheid de komende periode nog niet verminderen.

Sociale impact van het virus

Op dit moment zorgt het coronavirus voor ontzettend veel ellende. In Nederland loopt het aantal besmettingen nog steeds iedere dag op waardoor er steeds meer maatregelen genomen dienen te worden. Volgens de Premier Mark Rutte bestaat de kans dat de horeca de komende weken nog dicht blijft zitten. Daarnaast bestaat de kans dat sinterklaas niet samen met vrienden en familie gevierd kan worden. Dit zal helaas ook voor veel negatieve sociale impact zorgen bij de mensen in Nederland. 

Economische schade

Naast dat het coronavirus zorgt voor fysieke schade, zorgen de maatregelen rondom het coronavirus ook nog eens voor economische schade. Voor veel Nederlandse bedrijven zal het lastig zijn om de economische schade te boven te komen. Dit komt voor het grootste deel doordat het nog niet zeker is wanneer er een vaccin is. Mocht er binnenkort een vaccin komen, dan is de kans groot dat de economische schade zo veel mogelijk beperkt blijft. 

corona

Toch voorspellen de meeste economen dat de maatregelen rondom het coronavirus over een aantal jaar nog steed voor ontzettend veel impact zorgen. De steun die op dit moment verleend wordt aan de verschillende bedrijven dient immers ook terug betaald te worden aan de Nederlandse staat. 

Wetten van de politieke partijen

Groenlinks en Partij voor de Dieren roepen het kabinet op om dit jaar een tijdelijk vuurwerkverbod in te lassen. Dit verbod zou moeten voorkomen dat de ziekenhuizen overspoeld worden door slachtoffers van ongelukken met vuurwerk. Ieder jaar gebeuren er steeds meer ongelukken met vuurwerk. Het grootste gedeelte van de artsen pleit al langer voor dit verbod. Echter, de kans is groot dat het tijdelijke verbod door de Eerste en door de Tweede Kamer heen komt om de zorg te ontlasten. Hierdoor worden zo veel mogelijk ziekenhuisbedden vrij gehouden voor de slachtoffers van het coronavirus

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie