coronaregels nl

De afgelopen maanden staat vrijwel alles in teken van corona. Zo zorgt het coronavirus ervoor dat we met veel regels te maken hebben en draaien ze in de zorg overuren. De regels die gelden hangen sterk af van de ernst van de situatie. Tijdens een heftige uitbraak gelden er simpelweg meer en strengere corona regels dan wanneer er dagelijks weinig besmettingen bijkomen. Het grootste gedeelte van de Nederlanders is het eens met de maatregelen die worden genomen. Echter, er is ook een groep die het hier totaal niet mee eens is. Een gedeelte van deze groep houdt het daar niet ibj en besluit om actie te nemen. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Vergaande uitspraken over corona zonder een goede onderbouwing

Het is een democratie belangrijk dat iedereen de kans heeft om kritisch te zijn op bepaalde onderdelen in het beleid. Mede daarom is er een vrijheid van meningsuiting. Naast dat het vrijheids van meningsuiting veel waarde kan bieden, kan het ook voor veel problemen zorgen. Zo zijn er mensen die onwaarheden de wereld in verspreiden. Deze onwaarheden worden in de meeste gevallen niet goed onderbouwd of zelfs helemaal niet onderbouwd. Toch zijn er altijd mensen die erin geloven en dat kan gevaarlijk zijn. Vooral nu in de strijd met het coronavirus is het belangrijk dat de neuzen dezelfde kant op wijzen en door complottheorieën of onwaarheden te verspreiden, gaat dat niet lukken.

coronaregels nl

Een oud koppel doet uitspraken die ver over de streep gaan

Gister tijdens het protest tegen de corona maatregelen in Amsterdam heeft een oud koppel uitspraken gedaan die volgens Diederik Gommers veels te ver gaan. Zo heeft de oudere man verkondigd dat hij arts is en vertelt hij aan AT5 dat er momenteel helemaal geen sprake is van corona. Hij laat hierbij weten dat hij ervan uitgaat dat er mensen worden omgebracht met de vaccins die worden ingespoten. Daarbovenop kondigt hij ook aan dat artsen betaald krijgen om te faken dat er veel corona patiënten in een ziekenhuis liggen. Volgens hem krijgen ziekenhuizen hier 20.000 euro per patiënt voor. 

Zulke uitspraken kunnen leiden tot een stijgend aantal corona besmettingen

Wanneer mensen met een bepaalde status uitspraken doen op het gebied van corona, kan dit zorgen voor veel ophef. Zo is er altijd een groep mensen die deze uitspraken geloven en zich vervolgens ook tegen het Nederlandse beleid keren. Zo houden zij zich niet meer aan de regels en dragen zo bij aan een snellere verspreiding van het virus. Daarnaast vertellen zij de boodschap ook tegen anderen waarvan er ook een gedeelte besluit om zich niet meer aan de regels te houden. Al met al kan de vrijheid van meningsuiting dus erg gevaarlijke situaties opleveren en is het erg lastig om ermee om te gaan.

Corona-teller.nl
corona asa

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten