Corona en quarantaine 2020

Steeds meer mensen positief op een coronatest. Voor deze mensen en de mensen in het gezin, zijn er in dat geval maatregelen. Zo moet iedereen in quarantaine en is het de vraag hoe lang de persoon ziek blijft. Toch is het niet voor iedereen duidelijk wat de precieze stappen zijn die je moet nemen wanneer jij of iemand in je directe omgeving corona heeft. Om ervoor te zorgen dat iedereen weet wat hij of zij moet doen, is dit artikel opgesteld.

Wanneer moet je in quarantaine

Als je direct in contact met geweest met iemand die COVID-19 heeft, loop je het irisco dat je zelf ook corona krijgt of misschien al hebt. Om te voorkomen dat je onbewus het virus verspreid, dien je in quarantaine te gaan. Zo is het bekend geworden dat je bij COVID-19 al besmettelijk kan zijn voordat er symptomen zijn. Het is hierom van groot belang dat je in quarantaine gaat. Naast dat je in quarantaine moet als iemand in je naije omgeving corona heeft, of heeft gehad, moet je ook in quarantaine wanneer je in risicogebied bent geweest.

corona 2020

10 dagen thuis blijven

De meeste mensen die ziek worden omdat je bij iemand in de omgeving zijn geweest die corona had, ontwikkelen tot 10 dagen erna klachten. Het is daarom belangrijk dat ook deze groep voor de zekerheid 10 dagen thuis blijven. Naast dat de meeste mensen klachten krijgen binnen 10 dagen, kan het ook zijn dat je na 14 dagen klachten kunt krijgen. Het is daarom extra belangrijk dat je je gezondheid goed in de gaten blijft houden. 

In quarantaine als je positief getest bent maar geen klachten hebt

Er zijn ook mensen die zonder dat ze veel klachten ervaren, toch positief getest worden. Ook zij binnen ten minste 3 dagen na het testmoment thuis te blijven in isolatie. Daarnaast dienen ook de huisgenoten voorlopig thuis te blijven. Mocht je na 72 uur nog steeds geen klachten hebben ontwikkeld, dan kun je contact opnemen met de GGS. Zo kun je samen bepalen of het verstandig is om weer de deur uit te gaan. Wanneer je wel klachten krijgt, dient iedereen binnen het huis 10 dagen thuis te blijven.

Hoe zit het na de quarantaine

Na de coronabesmetting volgen de gebruikelijke maatregelen weer. Zo houd je 1,5 meter afstand en was je regelmatig je handen met zeep. Daarnaast is het belangrijk dat je in de binnenkant van je elleboog hoest en je weer laat testen als je klachten hebt. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie