corona en weersomstandigheden

Volgende week zijn er ontzettend koude temperaturen voorspeld, wat heeft dit voor invloed op het testen en vaccineren tegen corona? Op zondag kan er zelfs een dikke laag sneeuw komen te liggen. De een vindt het prachtig dat er sneeuw valt en een ander heeft het liever niet. Weer een ander maakt het niet veel uit, omdat hij of zij toch veel binnen zit vanwege de corona crisis. Alleen hoe zit het nu met de teststraten en de vaccinatielocaties? Blijven deze wel goed bereikbaar?

Online Testen via Corona-teller.nl

Men doet er alles aan om de corona teststraten bereikbaar te houden

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, is het belangrijk dat er ook zoveel mogelijk getest wordt. Het is dan ook van belang dat de drempel om je laten testen zo laag mogelijk is. Dat de teststraten goed te bereiken zijn is dus essentieel. Men zal er dus alles aan doen om de teststraten zo goed mogelijk bereikbaar te houden.

corona en weersomstandigheden

We kunnen ervan uitgaan dat er in de straten rondom de teststraten goed gestrooid zal worden. Toch is de kans aannemelijk dat mensen zich minder snel zullen laten testen in deze weersomstandigheden. Men is minder snel geneigd om de weg op te gaan als het glad is. Vooral oudere mensen zullen zich wellicht minder snel laten vaccineren en/of testen met dergelijke weersomstandigheden. Op verschillende vaccinatielocaties worden er al maatregelen genomen om mensen extra tegen de kou te beschermen.

corona

Zal corona zich eerder verspreiden in de kou?

Virussen verspreiden zich vaak eerder in de kou, omdat de lucht bij koude temperaturen minder vochtig is. Bovendien blijven viruscellen in koude en dus droge lucht langer leven. Of het coronavirus zich de komende dagen sneller zal verspreiden vanwege het koude weer is nog maar de vraag. De avondklok en de andere corona maatregelen kunnen ervoor zorgen dat de besmettingscijfers relatief laag zullen blijven. Wél is het een goed idee om de komende tijd extra goed op te letten of je de corona maatregelen niet per ongeluk overtreedt. Blijf voldoende afstand houden en draag een mondkapje op openbare plekken

Corona-teller.nl

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten