Over 2 weken corona-experiment met 5 cafés in Utrecht

Veel Nederlanders kunnen door de vele coronamaatregelen en andere beperkingen die de pandemie met zich meebrengt niet wachten totdat alles weer normaal is. Dat is logisch aangezien het inmiddels al meer dan een jaar geleden is dat er voor het eerst Nederlanders waren die besmet raakten met het coronavirus. Uiteindelijk raakten veel mensen besmet en hebben we al een jaar lang allerlei maatregelen die moeten voorkomen dat het virus zich verder kan verspreiden. Steeds meer mensen zijn hier helemaal klaar mee, maar we moeten toch echt nog even volhouden. Gelukkig voor deze mensen zijn er ook een aantal lichtpuntjes aan het einde van de donkere tunnel waar we op dit moment in zitten.

corona bar

Goed nieuws

Voor mensen die hopen dat de hele situatie rondom het coronavirus zo snel mogelijk voorbij is, zijn er een aantal berichten die een positief beeld van de toekomst bieden. Zo is het voor hen bijvoorbeeld erg fijn dat er al een aantal proeven zijn geweest met het organiseren van evenementen zonder dat mensen zich aan de coronamaatregelen hoefden te houden. Het gaat hierbij om een aantal Fieldlab-evenementen waar veel grote en bekende artiesten naartoe kwamen. Dat is ook niet gek aangezien ook deze artiesten al een jaar wachten op hun volgende optreden. Toch zijn deze evenementen voor veel mensen niet genoeg. Zij kunnen bijvoorbeeld niet wachten totdat ze weer naar de kroeg kunnen met hun vrienden. 

Proef met cafés

Binnenkort is het in Utrecht weer mogelijk om naar het café te gaan. Dit is natuurlijk goed nieuws voor mensen die dit erg missen. Het gaat hierbij om een proef waarbij 5 cafés weer open mogen om te kijken hoe we dit kunnen doen wanneer de maatregelen versoepeld worden. Het corona-experiment van TNO zal van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 april duren. Gedurende die tijd mogen deze cafés hun deuren openen. In het café moet iedereen zich wel aan bepaalde regels houden. Het nut van deze proef is om te kijken of het mogelijk is om op een veilige manier open te gaan als café. Bezoekers en personeel moeten een negatieve coronatest kunnen aantonen voordat zij naar binnen mogen. 

corona virus

Onderzoek

Tijdens de proef wordt naar verschillende zaken gekeken die van invloed kunnen zijn op de verspreiding van het coronavirus. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar hoe goed mensen in het café zich aan de maatregelen houden en hoe belangrijk de ventilatie is. Dit soort zaken zijn allemaal van belang in het openen van de horeca. De resultaten van dit onderzoek zullen allemaal worden vastgelegd in een rapport. Aan de hand van dit rapport kan er gekeken worden of het misschien al mogelijk is om enige versoepelingen van de coronaregels voor de horeca door te voeren. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie