corona handtekeningen

Er zijn steeds meer initiatieven van de overheid die er samen voor moeten zorgen dat we beter weten hoe we terug kunnen gaan naar een normale situatie. Door het coronavirus hebben we al meer dan een jaar niet kunnen genieten van een feestje of van een groot evenement. Dit is voor veel mensen natuurlijk erg jammer en daarom waren veel mensen blij toen werd aangekondigd dat er een groot feest zou worden georganiseerd in Breda. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Hierbij gaat het om een groot evenement van 538 wat in samenwerking met Fieldlab wordt georganiseerd. Het is dus een zogenaamd test-evenement. Dit soort evenementen moeten er voor zorgen dat we beter weten hoe we coronatechnisch op een veilige manier een evenement kunnen organiseren. 

corona handtekeningen

10.000 mensen

Op het evenement van radiozender 538 zouden ongeveer 10.000 mensen komen. Dat is natuurlijk een ontzettend grote groep. Zoveel mensen zijn in Nederland sinds het begin van de coronacrisis niet bij elkaar geweest op één evenement. Dat is logisch aangezien er geen afstand gehouden kan worden in zo’n grote groep. Daarom is het risico dat deze mensen elkaar besmetten simpelweg te groot. Hierdoor heeft het evenement naast voorstanders ook een hoop tegenstanders. Aan de ene kant zijn er mensen die hun kaartjes voor duizenden euro’s doorverkopen op het internet en aan de andere kant zijn er mensen die een actie opzetten om te voorkomen dat het evenement door mag gaan.

Kritiek vanuit de zorg

De plaats waar het evenement op 24 april moet gaan plaatsvinden is erg dicht bij het ziekenhuis in Breda. Dit zorgt er voor dat veel mensen die in de ziekenhuizen werken vinden dat het gezien de huidige situatie rondom het coronavirus ontzettend onverstandig is om op dit moment een groot evenement te organiseren. Zij zijn bang dat dit evenement voor nog meer nieuwe besmettingen zal zorgen waardoor het alleen maar drukker wordt in de ziekenhuizen. De zorgmedewerkers zijn van mening dat dit niet het goede moment is om zo’n evenement te organiseren omdat er op dit moment al patiënten zijn die niet geholpen kunnen worden door de grote drukte. 

Corona-teller.nl
corona restaurant

Handtekeningenactie

Om te voorkomen dat het evenement van 538 door kan gaan hebben een aantal medewerkers van het nabij gelegen ziekenhuis een handtekeningenactie opgezet. Op het moment van schrijven is deze actie meer dan 125.000 keer ondertekend. Zij zijn het eens met de zorgmedewerkers en vinden ook dat een groot feest organiseren op enkele honderden meters van een ziekenhuis wat overbelast is door corona een klap in het gezicht van patiënten en zorgverleners is. 538 zelf heeft aangegeven de commotie rondom het feest te betreuren, maar lijkt niet van plan om het evenement af te gelasten omdat zij van de gemeente en het kabinet toestemming hebben gekregen. 

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten