Het coronavirus zorgt ervoor dat de lockdown in Griekenland verlengd is tot 7 januari

Een groot deel van de maatregelen rondom het coronavirus zullen in Griekenland gehandhaafd blijven. Dit heeft de Griekse regering bekend gemaakt. Echter, het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de verschillende maatregelen in Griekenland mogelijk nog langer gehandhaafd blijven dan tot 7 januari. Dit is natuurlijk een groot verschil met Nederland. In Nederland is er namelijk geen avondklok zoals deze er wel is in andere delen van Europa, zoals Griekenland. 

corona

Welke voorzieningen blijven gesloten in Griekenland?

Het coronavirus zorgt ervoor dat allerlei verschillende voorzieningen in Griekenland voorlopig gesloten blijven. Het is hierbij wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze voorzieningen mogelijk na 7 januari wel weer open mogen. Op dit moment heeft de Griekse regering bekendgemaakt dat scholen, horeca, nachtclubs, rechtbanken en skicentra in ieder geval gesloten blijven tot 7 januari in het jaar 2021. Helaas is dit natuurlijk niet goed voor de Griekse economie. Het is dan ook belangrijk om er rekening mee te houden dat dit voor veel problemen kan zorgen.

Het coronavirus zorgt voor een avondklok in Griekenland

In Griekenland zijn er momenteel allerlei verschillende maatregelen van kracht. Allereerst is er een avondklok van kracht in Griekenland. Het is hierbij wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de avondklok enkel van 21:00 – 05:00 van kracht is. Het is wel mogelijk om tot  januari naar buiten te gaan, bijvoorbeeld om boodschappen te doen. Daarnaast is het ook nog mogelijk om naar het ziekenhuis te gaan en de hond uit te laten. Kortom, het coronavirus zorgt ook in Griekenland voor veel vervelende situaties. 

Enige versoepelingen tijdens de feestdagen

Helaas zorgt het coronavirus voor veel vervelende situaties in Griekenland, vooral economische en sociaal gezien. Gelukkig is er een kans dat er verschillende voorzieningen open kunnen tijdens de feestdagen. Ook is het tijdens de feestdagen mogelijk om een andere familie te ontvangen of in totaal 9 personen. Door deze beperking hoopt de Griekse Overheid dat het coronavirus niet verder om zich heen zal grijpen. 

De tweede lockdown sinds het coronavirus

Op dit moment zit Griekenland dus voor een tweede keer in lockdown. De lockdown is op 7 november ingegaan en de kans bestaat dat deze dus nog wel even gaat duren. Op dit moment liggen er 600 patiënten op de intensive care in Griekenland. Daarnaast neemt het aantal nieuwe besmettingen wel af. Toch vindt de Nederlandse Overheid het niet verstandig om Griekenland te bezoeken.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie