Corona herbesmettingen komen steeds vaker voor

Het coronavirus zorgt voor veel gevolgen wereldwijd. Er zijn en waren dan ook meerdere theorieën om het virus in te dammen. Een van deze theorieën was ervoor zorgen dat er groepsimmuniteit zal ontstaan. Toch begint het er steeds meer op te lijken dat groepsimmuniteit ons niet gaat helpen. Zo komen er de laatste tijd steeds vaker herbesmettingen voor. Het is dan voor nu ook de vraag waarmee dit te maken heeft. Meerdere onderzoekers houden zich hier actief mee bezig en zullen na verloop van tijd met antwoorden komen.

Een tweede coronabesmetting

De afgelopen weken worden er steeds meer mensen voor een tweede keer positief getest op het coronavirus. In sommige gevallen verloopt de tweede besmetting milder. Echter, bij lange na niet alle besmettingen verlopen milder. Zo zijn er de laatste tijd steeds vaker mensen die voor de tweede keer meer last hebben van het coronavirus.  

corona 121

Inmiddels tientallen herinfecties

Om erachter te komen of iemand te maken heeft met een herbesmetting, is er een genetisch profiel van de patiënt nodig. Tijdens de eerste golf zijn er op dit gebied weinig genetische profielen verzameld.  Toch zijn er inmiddels al tientallen herinfecties bekend en loopt het aantal snel op. Toch is er bij een aantal van deze gevallen geconstateerd dat zij bij de eerste besmetting weinig tot geen antistoffen hebben aangemaakt. Hierdoor zou het kunnen zijn dat de personen die voor een tweede keer besmet raken, een uitzondering zijn.

Een ergere infectie door de antistoffen

In sommige gevallen verloopt een tweede besmetting met een virus heftiger dan de eerste. Hierbij zorgen dan juiste de antistoffen ervoor dat de tweede infectie meer impact heeft. Toch is het nog niet te zeggen of dit bij corona ook het geval is. Bij de mensen die het nu voor de tweede keer krijgen, heeft het zeer waarschijnlijk te maken met het afweersysteem. Echter, om hier een duidelijk antwoord op te kunnen geven, zal er eerst nog extra onderzoek gedaan moeten worden.  

Het aantal besmettingen vandaag

Het aantal coronabesmettingen van het afgelopen etmaal is vastgesteld op 7.509. Ten opzichte van de dag ervoor is dit een grote stijging. Toch zijn er meerdere zaken die hier een rol in spelen en blijft het de vraag hoe het verloop de komende dag zal zijn. Als er de komende dagen een stijging zal ontstaan, zullen er zeer waarschijnlijk extra maatregelen genomen worden. Wanneer het blijkt dat de huidige maatregelen aanslaan, zal er na verloop van tijd een versoepeling plaats gaan vinden. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie