corona ziekenhuis

Het is op dit moment erg druk in de ziekenhuizen. Dat is het gevolg van de coronacrisis. We zitten nu midden in de derde golf en het aantal nieuwe besmettingen blijft stijgen. Hierdoor zijn er ook steeds meer mensen die medische zorg nodig hebben omdat ze besmet zijn met het coronavirus.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Daarom hebben de ziekenhuizen moeite om het grote aantal patiënten aan te kunnen. Het is dan van belang dat er zo veel mogelijk extra plekken in de ziekenhuizen bij komen zodat iedereen de zorg kan krijgen die hij of zij nodig heeft. De kans is aanwezig dat dit niet gaat lukken aangezien er op dit moment al belangrijke operaties worden uitgesteld omdat er niet genoeg personeel is om de operaties uit te voeren.

corona ziekenhuis

IC-capaciteit opschalen

De laatste tijd loopt het aantal besmettingen sterk op. Dit heeft automatisch als gevolg dat er meer mensen in het ziekenhuis belanden doordat zij besmet zijn. Als er meer mensen besmet raken besmetten zij gemiddeld gezien natuurlijk ook meer mensen. Daardoor is de kans groter dat er mensen besmet raken die kwetsbaar zijn. Deze mensen hebben vaker zorg in een ziekenhuis nodig en daarom is het van belang dat de IC-capaciteit zo snel mogelijk wordt opgeschaald waardoor er wel genoeg ruimte is. Daarom is het doel wat er gesteld is om zo snel mogelijk op te schalen naar 1.550 IC-bedden. Dit zou genoeg moeten zijn voor de grote stroom van coronapatiënten.

Het doel wordt waarschijnlijk niet behaald

Het doel van 1.550 IC-bedden gaat waarschijnlijk niet behaald worden. Er zijn namelijk verschillende regio’s die aangeven dat het ze niet gaat lukken om het benodigde aantal bedden niet gaan halen. Het gaat hierbij om een aantal regio’s in het noorden en om Brabant. Ook de ROAZ-regio’s west en Euregio geven aan dat het ze waarschijnlijk niet gaat lukken om het benodigde aantal bedden te behalen. Er zijn op dit moment veel te weinig plekken in de ziekenhuizen waardoor veel regio’s bepaalde plekken die niet voor coronapatiënten bedoeld zijn toch voor mensen met corona te besmetten. 

Corona-teller.nl
corona

Extra personeel nodig op de IC’s

Op dit moment is het voor veel mensen die een belangrijke operatie moeten doen die niets met corona te maken heeft niet mogelijk om zich op het afgesproken moment te laten opereren. Dit komt natuurlijk doordat er op de intensive care afdelingen meer mensen nodig zijn om de grote stroom van coronapatiënten aan te kunnen. Daarom zijn ook mensen die normaal gesproken andere taken hebben nodig om bij te springen op de IC.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten