Ondanks het coronavirus gaan ontzettend veel mensen toch naar de kerk, hoe kan dit?

Het coronavirus zorgt ervoor dat een groot deel van de mensen in Nederland het op dit moment nog niet helemaal eens is met de maatregelen rondom het coronavirus. Dit heeft allerlei verschillende oorzaken. Allereerst is het van belang om eens te kijken naar de de winkels die allemaal moeten sluiten. Ook de sportscholen en alle andere niet essentiële winkels zijn momenteel gesloten. Toch is het van belang om eens te kijken naar de dingen die nog wel door gaan. Op dit moment is de kans erg groot dat een aantal grote diensten in de kerk gewoon door gaan, maar kan dit eigenlijk wel?

corona

Kan de kerk gewoon door gaan ondanks het coronavirus?

Er zijn een aantal kerken in Nederland waar men alsnog samen komt. In Opheusden werd zondag gewoon een dienst gehouden. Echter, tijdens de dienst zijn er natuurlijk wel een aantal aanpassingen geweest. Zo waren er tijdens de dienst maar 10% van de bezoekers aanwezig. Dit houdt in dat iedereen in de werk voldoende ruimte had om afstand te houden.

Volgens een aantal mensen is de kerkdienst veiliger dan een bezoekje aan de supermarkt, maar klopt dit eigenlijk wel? Volgens Klaas Ruitenberg is een bezoekje aan de diensten veiliger dan een bezoekje aan de supermarkt. Dit komt volgens men doordat de lucht verticaal wordt afgezogen. Hierdoor wordt de kans op besmettingen natuurlijk al een heel stuk kleiner. Toch blijft het van belang om de 1,5 meter afstand te bewaren.

Het bewaren van afstand tijdens de corona crisis

Om besmettingen met het coronavirus te voorkomen, is het ontzettend belangrijk dat iedereen de 1,5 meter afstand houdt. Helaas is het voor erg veel mensen nog niet helemaal duidelijk hoe deze afstand nou eigenlijk gehouden kan worden. In de kerk moet iedereen voldoende afstand houden tijdens het plaatsnemen, maar daarnaast natuurlijk ook tijdens het in en uitkomen van de kerk. 

Twee diensten per zondag in Opheusden

In Opheusden worden voorlopig twee diensten per zondag gehouden. Dit zorgt ervoor dat iedereen die naar de kerk zou willen komen, hier ook daadwerkelijk terecht kan. Wel is het ontzettend belangrijk om eens te kijken naar de verschillende mogelijkheden om het veilig te houden. Volgens de Nederlandse Overheid blijft de 1,5 meter maatregel erg belangrijk. Ook is het van belang om voldoende handgel te gebruiken tijdens het binnengaan van een nieuwe ruimte, dus ook tijdens het binnengaan van de kerk.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie