Door het coronavirus kiezen steeds meer mensen ervoor om geen Sinterklaas meer te vieren in 2020, hoe kan dit?


Helaas zorgt het coronavirus voor ontzettend veel vervelende situaties. De kans is dan ook groot dat dit voorlopig nog wel even zo zal blijven. Dit heeft voor het grootste deel te maken met de verschillende cijfers rondom het coronavirus. Helaas zullen minder mensen ervoor kiezen om de feestdagen in Nederland te vieren. Dit komt doordat de meeste Nederlanders de kerst willen vieren. Echter, is dit eigenlijk wel verstandig?

corona

Minder Sinterklaas vierende mensen dit jaar door het coronavirus

Vorig jaar heeft bijna heel Nederland het grote feest op 5 december gevierd. Dit komt doordat Sinterklaas in Nederland een echte traditie is. Echter, vorig jaar werd het grote feest verstoord door een aantal demonstranten, terwijl de kans groot is dat er dit jaar veel minder gefeest gaat worden, door het coronavirus. Dit komt doordat de meeste mensen liever de kerstdagen met elkaar doorbrengen. Afgelopen jaar hebben de meeste mensen Sinterklaas met familie en vrienden doorgebracht. Helaas zal dit dit jaar niet gaan lukken. 

Wordt de kerst dit jaar gevierd?

Het vervelende coronavirus drukt een flinke stempel op de feestdagen in Nederland. De kans bestaat dat minder mensen pakjesavond gaan vieren. Daarentegen blijkt uit verschillende enquêtes dat mensen hun plannen voor de Kerst gewoon laten staan. Dit heeft er vooral mee te maken dat de Kerst een ontzettend groot feest is. Toch bestaat de kans dat de Kerst dit jaar in kleinere kringen gevierd dient te worden. Maar liefst 80 procent van de mensen gaat dit jaar alsnog Kerst vieren. In de voorgaande jaren hebben ongeveer 84 procent van de Nederlanders Kerst gevierd. Kortom, de daling rondom 24,m 25 en 26 december lijkt nihil.

In kleinere kringen door corona

Van de mensen die er toch voor kiezen om Kerst en Sinterklaas te gaan vieren, besluit de meerderheid om dit te doen in kleinere kringen. Dit heeft voornamelijk te maken met de anderhalve meter maatregelen. Het grootst gedeelte van de Nederlanders is namelijk wel van plan om zich aan de maatregelen rondom het coronavirus te gaan houden. Daarnaast willen mensen ook gebruik gaan maken van de handgel en allerlei andere hulpmiddelen. 

Online bestellen van de cadeau’s door corona

Het grootste gedeelte van de Nederlanders kiest er wel voor om hun cadeaus op het internet te bestellen. In veel gevallen doet men dit bij Bol.com. Dit is dan ook de grootst webwinkel van heel Nederland. Echter, helaas is het budget van de meeste mensen wel gezakt. De meeste Nederlanders besteden dit jaar ongeveer 10% minder aan aankopen voor de feestdagen. Dit is heel anders dan dat het er op dit moment in de Verenigde Staten aan toe gaat.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie